Ervaring: écht pijnloos laser ontharen!

In deze blog neem ik (Marlotte) jullie mee in mijn ervaring over laser ontharen behandeling. Na jaren twijfelen ben ik anderhalf jaar geleden eindelijk begonnen met laser ontharen. De positieve verhalen uit mijn omgeving en de goede reviews op internet hebben mij overtuigd. De eerste laser behandelingen heb ik laten doen bij een laserkliniek in de buurt, een paar maanden geleden ben ik overgestapt naar JMH de Huidkliniek.

definitief ontharen met een laser deventer

Start laser ontharen

Toen ik definitief had besloten om te beginnen met laser ontharen heb ik meteen een afspraak gemaakt bij een laserkliniek. Dit was net voor de zomer en op aanraden van de kliniek ben ik na de zomer gestart. In de zomer laser ontharen is niet goed voor het herstellen van je huid door de uv-straling van de zon. Nog even wachten dus, maar wel met het voordeel dat ik, door direct na de zomer te starten, in de zomer het jaar daarop al kan profiteren van de voordelen.

Pijnlijke ervaring laserkliniek

In de laserkliniek werd ik gelaserd met de LightSheer DESIRE van Lumenis. De eerste behandeling viel reuze mee, je ruikt wat verbrandde haartjes en voelt af en toe wat schokjes. Naarmate ik steeds verder in het behandeltraject kwam werd het laseren steeds pijnlijker. De haartjes werden er echt uit geschoten of in ieder geval, zo voelde het. De specialist vertelde dat dit komt doordat er steeds minder haartjes zijn en daardoor de huid sneller geraakt wordt door de laser. Gelukkig kan ik wel wat hebben en bijt ik mezelf er wel doorheen.

Kennismaking JMH de Huidkliniek

Ondertussen leerde ik Kim kennen. Ze had net haar huidkliniek geopend en ik raakte met haar in gesprek over laser ontharen. Tijdens het gesprek vertelde ik over mijn ervaring met laser ontharen en gaf ik aan dat het toch wel tanden bijten was. Ook was ik nog niet tevreden met het resultaat. Ik zat al op de geplande 8 behandelingen en had er zeker nog een paar nodig.

Kim gaf meteen aan dat het geen pijn hoeft te doen, dit verschilt per laser. Zelf is ze er lovend over en maakt ze gebruik van de nieuwste Thunder MT Laser. Met deze laser is een behandeling vrijwel écht pijnloos. Uit nieuwsgierigheid heb ik meteen een afspraak gemaakt.

Pijnloos laser ontharen

Bij binnenkomst begon ze met een introductie over de laser en hoe het in zijn werk gaat. Door de prettige sfeer en de rust die Kim overbrengt voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ik mocht op de behandelstoel gaan liggen en daar kaderde ze de behandelgebieden af met een wit potlood.

Nu was het tijd om echt te starten. De laser ging aan en voordat ik het wist was de eerste oksel al gedaan. Ik merkte meteen verschil. Deze laser werkt op afstand en werd daarom niet op mijn huid geplaatst. Ook blaast de laser koude lucht tijdens het laseren. Door de koude lucht voel je bijna niet dat er gelaserd wordt. Dit was een hele verademing vergeleken met de LightSheer laser waar mijn haartjes er voor mijn gevoel echt uit werden geschoten.

Als laatste was het tijd voor mijn bikinilijn. Ik was benieuwd of dit ook zo gemakkelijk zou gaan omdat dit gebied toch wat gevoeliger is. Conclusie: zelfs daar voel je echt bijna niks. Je voelt dat er wat gebeurd maar geen pijn. Wauw, ik ben overtuigd. Het laseren is écht pijnloos en gaat nog sneller ook.
In tegenstelling tot de andere laser vertelde Kim dat bij het minder worden van de haren, je er steeds minder van voelt. Ik heb zelf natuurlijk al een voortraject gehad en dat heeft ervoor gezorgd dat ik bijna niks voelde. Op de plekken waar nog wel wat meer haar zat voelde ik een licht tikje.

Ik woon helaas niet in de buurt maar heb toch besloten dat ik mijn laatste haren pijnloos laat ontharen met de Thunder MT Laser.

Nieuwsgierig? Plan een gratis consult in en ervaar het zelf met een (gratis) proefbehandeling.

×