TCA – cross behandeling

Behandeling voor een egale en gladde huid

Stoor je je aan kleine, maar diepe acnelittekens? Wil je graag een egalere huid? Met een TCA cross behandeling geef je je huid weer een egaal effect. Een TCA cross behandeling zorgt ervoor dat je huid verbetert en dat je acnelittekens steeds minder diep worden. Het zorgt ook voor vermindering van fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken.

Lees hieronder verder

Huidpeeling

Een TCA peeling is een van de zwaarste huidpeelings. Dit komt omdat de peeling diep doordringt in de huid en gebaseerd is op trichloorazijnzuur. De bovenste laag van de opperhuid wordt tijdens de peeling verwijdert en dit stimuleert de celdeling van de huid. TCA stimuleert de aanmaak van collageen waardoor er na een aantal behandelingen meer versteviging in de huid ontstaat. Daarnaast heeft het trichloorazijnzuur een ontstekingsremmende werking.

Bij een TCA crossbehandeling wordt er lokaal met een hogere concentratie TCA gewerkt, bijvoorbeeld op diepere acnelittekens. De binnenkant van de littekens worden door de TCA opengemaakt waardoor de zijkanten weer aan elkaar kunnen groeien. Om een egaal effect te krijgen wordt de hogere concentratie TCA gecombineerd met een lagere concentratie TCA over het hele gelaat.

De effecten van een TCA peeling zijn langduriger dan die van ander peelings. De TCA peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend door de ontstekingsremmende werking.

Kosten

Acnetherapie TCA Cross
Vanaf €75
Vanaf €75

Behandelindicaties

×