TCA – cross behandeling

Behandeling voor een egale en gladde huid

Stoor je je aan kleine, maar diepe acnelittekens? Wil je graag een egalere huid? Met een TCA cross behandeling geef je je huid weer een egaal effect. Deze behandeling zorgt ervoor dat je huid verbetert en dat je acnelittekens steeds minder diep worden. Het zorgt ook voor vermindering van fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken.

Lees hieronder verder

Wat is TCA Cross?

TCA Cross is een zeer gerichte en effectieve behandeling die zich richt op individuele acnelittekens. Het is vooral geschikt voor diepe en nauwe littekens die moeilijk te behandelen zijn met andere methoden. Het proces omvat het aanbrengen van een kleine hoeveelheid sterk verdund trichloorazijnzuur in de bodem van elk acnelitteken. Dit leidt tot een gecontroleerde reactie in het littekenweefsel, waarbij de huid zich vernieuwt en de littekens geleidelijk minder opvallend worden. Het resultaat is een gladdere en egalere huidtextuur.

Benieuwd of TCA Cross bij jou past? Doe de gratis online huidadvies.

TCA cross peeling

Een TCA peeling is een van de zwaarste huidpeelings. Dit komt omdat de peeling diep doordringt in de huid en gebaseerd is op trichloorazijnzuur. De bovenste laag van de opperhuid wordt tijdens de peeling verwijdert en dit stimuleert de celdeling van de huid. TCA stimuleert de aanmaak van collageen waardoor er na een aantal behandelingen meer versteviging in de huid ontstaat. Daarnaast heeft het trichloorazijnzuur een ontstekingsremmende werking.

Bij een TCA crossbehandeling wordt er lokaal met een hogere concentratie TCA gewerkt, bijvoorbeeld op diepere acnelittekens. De binnenkant van de littekens worden door de TCA opengemaakt waardoor de zijkanten weer aan elkaar kunnen groeien. Om een egaal effect te krijgen wordt de hogere concentratie TCA gecombineerd met een lagere concentratie TCA over het hele gelaat.

De effecten van een TCA peeling zijn langduriger dan die van ander peelings. De TCA peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend door de ontstekingsremmende werking.

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik mijn huid voorbereiden voor een TCA cross peeling behandeling?

Voorbereiding van de huid is belangrijk voor een TCA cross peeling behandeling. Vraag een gekwalificeerde huidtherapeut voor specifieke voorbereidingsinstructies.

Belangrijk: stop met het gebruik van retinoïde en exfoliërende producten voor de behandeling.

Begin een paar weken voor de behandeling met het smeren van zonnebrandcrème met een hoge SPF.

Om je huid te beschermen is het belangrijk om ook in de herstel periode de huid in te smeren met een hoge SPF. 

Hoe moet ik mijn huid verzorgen na een TCA cross peeling behandeling?

Verzorging van de huid is belangrijk na een TCA cross peeling behandeling.

Gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF tijdens de herstellingsperiode.

Volg daarnaast de aanwijzingen van de huidtherapeut voor verzorging en het beste herstel.

Hoe pijnlijk is een TCA cross peeling behandeling?

De pijn ervaring van een TCA cross peeling behandeling kan variëren van persoon tot persoon. Raadpleeg een gekwalificeerde huidtherapeut voor meer informatie over de verwachte pijn ervaring tijdens de behandeling.

Eventueel kan er een verdoving worden toegepast om de pijn te verminderen.

Hoe voelt een TCA cross peeling behandeling?

De gevoelens tijdens een TCA cross peeling behandeling kunnen variëren afhankelijk van de persoon en van de concentratie van TCA wat wordt gebruikt.

Sommige patiënten beschrijven een brandend gevoel tijdens de behandeling, terwijl anderen een tintelend of prikkelend gevoel ervaren.

Raadpleeg een gekwalificeerde huidtherapeut voor meer informatie over de verwachte gevoelens tijdens de behandeling.

Eventueel kan er verdoving worden toegepast om de gevoelens te verminderen.

Hoe lang vervel je na een TCA cross peeling behandeling?

De genezingstijd na een TCA cross peeling behandeling kan variëren afhankelijk van de concentratie van TCA gebruikt en de grootte van het behandelde gebied.

Sommige patiënten kunnen al na een paar dagen herstellen, terwijl anderen een hersteltijd van meerdere weken ervaren.

Raadpleeg een gekwalificeerde huidtherapeut voor meer informatie over de verwachte hersteltijd na de behandeling.

Wat zijn de zichtbare effecten van een TCA cross peeling?

Een TCA cross peeling verwijdert de bovenste huidlagen en vermindert huidverkleuringen, rimpels en acne littekens. De huid kan rood of gezwollen zijn na een behandeling. Genezingstijd en korstvorming zijn mogelijk bij diepere peelings. Resultaten zijn zichtbaar na meerdere behandelingen.

Kosten

Acnetherapie TCA Cross
Vanaf €195
Vanaf €195

Behandelindicaties

×