Is laser ontharen schadelijk?

Laser ontharen is over het algemeen veilig en niet schadelijk voor de huid. Tijdens de behandeling wordt het laserlicht oppervlakkig gebruikt en dringt het slechts enkele millimeters in de huid door. Het laserlicht richt zich specifiek op het pigment in de haarzakjes, zonder de omliggende huid of weefsels te beschadigen. 

Let op: kies altijd voor een huidtherapeut die gekwalificeerd en ervaren is met laser ontharen bij diverse huidtypes en -condities.  

Huidtherapeut haren laseren huidtherapie Deventer

Hoe werkt laser ontharen?

Bij laser ontharen wordt gebruikgemaakt van een zeer sterke lichtbron met een specifieke golflengte. Dit licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes, waardoor de haarzakjes worden verzwakt en de haargroei wordt vertraagd of gestopt. Het proces is gericht op het vernietigen van de haarzakjes, zodat er geen nieuwe haartjes meer kunnen groeien.

Wil je meer te weten komen over hoe laser ontharen werkt? Lees dan onze blog over dit onderwerp.

Voor- en nadelen van laser ontharen

Laser ontharen kent zowel voordelen als nadelen.

Voordelen

  • Vermindering van haargroei: Laser ontharen vermindert de haargroei aanzienlijk, waardoor je uiteindelijk kunt stoppen met scheren.
  • Toepasbaar op het hele lichaam: Laser ontharen kan op verschillende lichaamsdelen worden toegepast, zoals benen, oksels, bikinilijn en gezicht.
  • Vermindering ingegroeide haren: De laser pakt direct het haarzakje aan, waardoor haren niet meer kunnen groeien. Doei ingegroeide haren! 
  • Minder pijnlijk dan waxen: Hoewel laseren niet volledig pijnloos is, is laser ontharen minder pijnlijk dan waxen.

Nadelen

  • Meerdere behandelingen nodig: Voor optimale resultaten zijn meerdere behandelingen nodig, meestal tussen de 6 en 8 sessies.
  • Kosten: Hoewel de kosten per behandeling meevallen, kan het totaalbedrag voor meerdere sessies hoog zijn. Maar vergeet niet dat scheren en waxen ook geld kost dus je op lange termijn juist geld bespaart. 
  • Effectiviteit afhankelijk van haarkleur en huidtype: Laser ontharen werkt het beste op een lichte huid met donker haar. 

Kosten van laser ontharen

De kosten van laser ontharen zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal behandelingen. Gemiddeld heb je 6 tot 8 behandelingen nodig voor het beste resultaat. Benieuwd wat voor jou de kosten zijn? Plan een gratis consult in. Tijdens het consult stellen we een persoonlijk behandelplan en krijg je meteen inzicht in wat de kosten zijn. Daarna is de keuze aan jou. 

Verzekering en vergoeding

In sommige gevallen wordt laser ontharen vergoed via de aanvullende zorgverzekering. De vergoedingen en voorwaarden kunnen variëren per zorgverzekeraar. Controleer dit goed! Meer informatie? Lees onze blog: vergoeding zorgverzekering 2024.

×