Littekentherapie

Littekens

Bij JMH de Huidkliniek begrijpen we dat littekens je huidbeeld kunnen verstoren. Onze gespecialiseerde littekentherapie is ontworpen om de textuur van je huid te verbeteren en je een gladde en egalere huid te geven. Ontdek hoe onze behandelingen je kunnen helpen om het uiterlijk van littekens te verminderen en je zelfvertrouwen te herstellen.

We helpen je graag bij het verminderen van een litteken. Met littekentherapie kunnen we zowel je nieuwe als oude littekens behandelen. Een tip: hoe sneller je je litteken aanpakt na het ontstaan, hoe beter het resultaat. Dit betekent dat je bij het ontstaan van een litteken meteen een afspraak kan maken.

Lees hieronder verder

Littekentherapie Deventer JM

Oorzaken van littekens

Een litteken kan diverse oorzaken hebben, zoals acné een ongeluk, een ziekte of een operatie. Een litteken vormt zich zodra de wond genezen is en de huid is geheeld. Er bestaan ook afwijkende littekens. Afwijkende littekens zijn vaak verdikt en hebben een rode kleur. Littekens kunnen storend zijn en je onzeker maken. Ook kunnen ze leiden tot andere problemen die niet cosmetisch zijn, zoals: jeuk, pijn, bewegingsvrijheid of andere problemen.
 

Littekentherapie

Er zijn verschillende soorten behandelingen om littekens te behandelen. Deze behandelingen kunnen afzonderlijk of gecombineerd worden om zo het beste resultaat te behalen.

Per litteken verschilt de behandeling. Is je litteken alleen ontsierend en zichtbaar, dan is het doel om de huid te verbeteren en is de behandeling gericht op het minder zichtbaar maken van het litteken. Dit komt bijvoorbeeld voor bij acnelittekens.

Tijdens het gratis consult wordt het litteken bekeken en de mogelijkheden besproken. Aan de hand van de mogelijkheden wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Litteken Behandeling door huidtherapeuten

Onze ervaren huidtherapeuten zijn toegewijd om je te helpen bij het verminderen van littekens. Met hun deskundige kennis en geavanceerde technieken bieden ze effectieve littekenbehandelingen. Van oppervlakkige tot diepe littekens, we hebben de expertise om jou te begeleiden naar een gladdere en stralendere huid.

Littekens Verwijderen met Lasertherapie

Onze lasertherapie is een geavanceerde en effectieve methode om littekens te verminderen. Door gerichte laserenergie te gebruiken, kunnen we littekens behandelen zonder schade aan omliggende huidweefsels. De behandeling bevordert de aanmaak van nieuw collageen en helpt bij het vervagen van littekens, waardoor je huid er gladder en egaler uitziet. Ontdek de voordelen van littekens verwijderen met onze geavanceerde lasertherapie.

Littekentherapie behandeling

In deze video laten we zien hoe we een littekentherapie behandeling uitvoeren. Door middel van het aanbrengen van actieve werkstoffen helpen we littekens te verminderen en de huid te verbeteren. Littekentherapie kan ook toegepast worden met een microneedling behandeling. Bekijk nu onze video en ontdek hoe littekentherapie jou kan helpen!

Behandelmethoden voor littekentherapie

Littekenmassage

Als je litteken verhard, verkleefd of bewegingsbeperkend is, kan littekenmassage toegepast worden. Door de massage zal de doorbloeding in de omgeving van het litteken worden gestimuleerd. Van de massage wordt je litteken soepeler, dit zorgt voor een vermindering van de klachten.

Siliconenpleisters

Wanneer je wond dicht is kan je kiezen voor een siliconenpleister. Deze pleisters worden vaak ingezet om verdikking, pijn, jeuk en roodheid te verminderen. Onder de siliconen ontstaat vocht. Het vocht zorgt voor extra hydratatie van de huid. Door de extra hydratatie wordt het genezingsproces van het litteken gunstig beïnvloed en geneest het mooier en sneller.

Overige behandelmethoden

Naast deze twee methoden bieden wij ook nog een aantal andere methoden die cosmetisch kunnen helpen bij de vermindering van littekens. Dit zijn onder andere: lasertherapie, medische peelings, camouflagetherapie of stimuleren met medische microneedling. Welke methode het beste bij jou past, wordt duidelijk tijdens je eerste consult.

Kosten per behandeling

Sommige methoden worden (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekeraar, bijvoorbeeld littekenmassage. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts. Bekijk voor de andere behandelmethoden even je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Veelgestelde vragen

Wat is littekentherapie?

Littekentherapie is een verzamelnaam voor verschillende behandelingsmethoden gericht op het verminderen van de zichtbaarheid van littekens. Dit kan variëren van chirurgische behandelingen tot huidtherapieën, zoals laserbehandelingen, microneedling of siliconenpleisters. Littekentherapie is gericht op verbetering van de huidstructuur, pigmentatie en de elasticiteit van de huid.

Kun je littekenweefsel wegmasseren?

Het is niet mogelijk om littekenweefsel weg te masseren, omdat het weefsel permanent veranderd is. Littekenbehandelingen zijn gericht op het verminderen van de zichtbaarheid van het littekenweefsel. Dit kan worden gedaan door middel van huidverbeterende behandelingen, zoals lasertherapie, microneedling en siliconenpleisters. Deze behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van de gevoeligheid en verbeteren van de textuur en kleur van het littekenweefsel.

Hoe lang blijft een litteken rood?

De duur waarop een litteken rood blijft varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en diepte van de wond, de locatie van de operatie, de individuele healing capaciteit en huidverzorging. Over het algemeen kan een litteken tot een half jaar rood blijven, maar sommige littekens kunnen langer rood blijven. Het is belangrijk om te weten dat littekentherapieën kunnen helpen bij het verminderen van de roodheid en verbeteren van het uiterlijk van het litteken.

Hoe lang duurt herstel litteken na operatie?

De duur van het herstel van een litteken na een operatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en diepte van de wond, de locatie van de operatie en de individuele healing capaciteit. Over het algemeen kan het herstel van een litteken tussen de 6 weken tot 6 maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden. Het is belangrijk om te weten dat huidverzorging, zoals huidverzorging, en littekentherapieën kunnen helpen bij het verbeteren van het uiterlijk van het litteken en het herstelproces te versnellen.

Waarom jeukt een litteken?

Een litteken kan jeuken tijdens het genezingsproces als gevolg van verschillende factoren. Dit kan bijvoorbeeld komen door de opbouw van collageen in het littekenweefsel, waardoor de huid spanning krijgt. Ook kan het komen door een gebrek aan vocht in het littekenweefsel of een gevoeligheid voor bepaalde stoffen die in contact komen met het litteken. Huidverzorging en littekentherapieën kunnen helpen bij het verminderen van de jeuk.

Wat is onderhoud littekenweefsel?

Onderhoud van littekenweefsel omvat het verzorgen en behandelen van een litteken om de genezing te bevorderen en het uiterlijk van het litteken te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door het aanbrengen van siliconenpleisters, het regelmatig hydrateren van het littekenweefsel, huidtherapieën zoals lasertherapie of microneedling en het dragen van compressiekleding. Onderhoud van littekenweefsel is gericht op verminderen van de roodheid, verbeteren van de textuur en kleur van het littekenweefsel en verminderen van de jeuk en gevoeligheid.

Kan je een litteken laten weghalen?

Het is mogelijk om een litteken te laten verwijderen, maar deze procedure kan alleen uitgevoerd worden door een gekwalificeerde arts. Dit kan gedaan worden door middel van chirurgische technieken of met behulp van geavanceerde huidverbeterende behandelingen zoals lasertherapie, microneedling en siliconenpleisters. Het succes van littekenverwijdering hangt af van verschillende factoren zoals de grootte en diepte van het litteken, de locatie van het litteken en de individuele healing capaciteit.

Welke creme is goed voor littekens?

Alhydran is een creme die vaak gebruikt wordt voor littekenbehandeling. Het is specifiek ontwikkeld voor de huidverzorging en behandeling van littekens. De creme bevat onder andere siliconen, vitamine E en hyaluronzuur, die helpen bij het verminderen van de roodheid, verbeteren van de textuur en elasticiteit van de huid. Alhydran kan zowel op recente als oudere littekens worden gebruikt en kan worden aangebracht na operaties, brandwonden, gesloten wonden en schade aan de huid.

Is vaseline goed voor littekens?

Vaseline is een veelgebruikt product voor huidverzorging en kan soms worden gebruikt voor littekenbehandeling. Het helpt bij het hydrateren van de huid en kan helpen bij het verminderen van jeuk en irritatie, die vaak voorkomen bij littekens. Het kan echter niet worden beschouwd als een specifieke littekenbehandeling zoals Alhydran. Alhydran is specifiek ontworpen voor littekenbehandeling en bevat ingrediënten zoals siliconen, vitamine E en hyaluronzuur die specifiek gericht zijn op het verbeteren van de textuur en elasticiteit van de huid.

Is Bepanthen goed voor littekens?

Bepanthen is een huidverzorgingsproduct dat vaak wordt gebruikt voor baby's om huidirritatie te voorkomen en te behandelen. Het bevat onder andere dexpanthenol, dat helpt bij de genezing van de huid. Bepanthen kan soms worden gebruikt voor littekenbehandeling, maar het is niet specifiek ontworpen voor littekenbehandeling zoals Alhydran. Alhydran is specifiek ontworpen voor littekenbehandeling en bevat ingrediënten zoals siliconen, vitamine E en hyaluronzuur die specifiek gericht zijn op het verbeteren van de textuur en elasticiteit van de huid.

×