Laser acne

Acne behandelen met lasertherapie

Acne lasertherapie is dé oplossing tegen acne. Er is veel variatie in acné: rode bultjes, mee-eters, puistjes en flinke onderhuidse ontstekingen. Deze verschillende variaties van acne komen voor bij zowel mannen als vrouwen en in alle leeftijdsklassen en maakt je onzeker en kan pijn doen. Om je acne te verhelpen heb je waarschijnlijk al verschillende producten geprobeerd maar blijkt niks te helpen. Ook het minder zichtbaar maken van je acne met make-up lost het probleem niet op.

Wij hebben voor jou de oplossing! Met een laserbehandeling kunnen wij namelijk jouw actieve onderhuidse ontstekingen aanzienlijk verminderen. Door de laserbehandeling te combineren met acnetherapie krijg je het beste resultaat. Wacht niet langer en laser acne.

Lees hieronder verder

Acne behandelen Deventer

Consult acne behandeling

Tijdens het eerste consult bij JMH de Huidkliniek wordt je huid zorgvuldig onderzocht. Door je huid goed te onderzoeken kunnen we het probleem op de juiste manier aanpakken. Aan de hand van de uitkomst wordt een behandelplan opgesteld. Hierin staat ook welke producten je thuis moet gebruiken en wat je thuis kan doen om de huidbehandeling te ondersteunen.

Laserbehandeling acne

Bij JMH de Huidkliniek wordt er gebruik gemaakt van de Thunder MT laser. Deze laser is vooral geschikt voor actieve acne en heeft twee werkingsmechanismen. De propionibacterie acne’s worden gedood en daarnaast verwarmt de laser de talg in de talgklieren waardoor de talg vloeibaar wordt. Door de warmte op de huid wordt er direct nieuw collageen aangemaakt. Hierdoor zullen acnelittekens minder zichtbaar worden. De behandeling met deze laser kan ook worden gecombineerd met een peeling en een dieptereiniging en geeft vaak na één behandeling al een zichtbaar resultaat.

Acne behandelen verwijderen deventer

Een op maat gemaakte aanpak voor jouw huid

Onze laserbehandelingen voor acne zijn volledig afgestemd op de specifieke behoeften van jouw huid. Bij acne lasertherapie richten we ons met behulp van geavanceerde laserapparatuur op het verminderen van ontstekingen, het doden van acne-veroorzakende bacteriën en het minimaliseren van talgproductie. Door deze gerichte aanpak kunnen we de frequentie en ernst van acne-uitbraken verminderen en jou een heldere, stralende huid geven.

Wat is Acne?

Acne is een veelvoorkomende huidconditie die wordt gekenmerkt door ontstekingen, mee-eters, papels, pukkels en in sommige gevallen cysten. Acne ontstaat wanneer de talgklieren in de huid geblokkeerd raken en ontstekingen ontstaan. Deze ontstekingen kunnen ontstaan op de gezicht, nek, borst en rug. Acne kan zowel jongeren als volwassenen treffen en kan zowel mild als ernstig zijn. Er zijn diverse behandelingen beschikbaar voor acne, variërend van topische crèmes en gels tot orale medicatie en lasertherapie. Behandeling voor acne kan afhangen van de ernst en de oorzaak, daarom is het aangeraden om een huidarts te raadplegen voor een juiste diagnose en een gepaste behandeling.

Wat voor soorten Acne heb je?

Er zijn verschillende soorten acne die kunnen variëren in ernst en symptomen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende types van acne:

 • Acne vulgaris: Dit is de meest voorkomende vorm van acne en wordt vaak gekenmerkt door mee-eters, papels, pukkels en cysten.
 • Hormonale acne: Dit type acne wordt vaak veroorzaakt door veranderingen in hormonale niveaus en treft vaak vrouwen tijdens de pubertijd, zwangerschap of menopauze.
 • Fungale acne: Dit type acne wordt veroorzaakt door een overmatige groei van Malassezia-schimmel en komt vaak voor op de rug, borst en schouders.
 • Cystische acne: Dit is een ernstige vorm van acne die wordt gekenmerkt door diepe, ontstoken cysten die kunnen leiden tot littekens.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze types algemene categorieën zijn en dat een specifieke aandoening kan varieren van persoon tot persoon. Acne kan ook het gevolg zijn van een combinatie van verschillende factoren. Een huidarts kan helpen om de juiste diagnose te stellen en een passende behandeling voor te schrijven.

Wanneer heb je Acne?

Acne komt het meest voor tijdens de pubertijd, wanneer de hormonen veranderen en de talgproductie toeneemt. Tijdens deze periode kan Acne vooral voorkomen op het gezicht, rug, nek en borst. Ook volwassenen kunnen nog steeds last hebben van acne, vaak als gevolg van hormonale veranderingen, stress of genetische aanleg. Sommige vrouwen kunnen ook last hebben van acne rondom hun menstruatie of zwangerschap. Het is belangrijk om te weten dat Acne, ondanks dat het een veelvoorkomende aandoening is, kan iedere persoon anders beïnvloeden en daarom zal ook de behandelplan anders zijn voor iedereen. Een huidarts kan helpen om de juiste diagnose te stellen en een behandelplan op te stellen specifiek aangepast aan uw huidtype en symptomen.

Waar krijg je Acne van?
Acne ontstaat wanneer de talgklieren in de huid worden geblokkeerd, waardoor de talg (olie) zich ophoopt in de poriën. Dit kan leiden tot ontstekingen, mee-eters, papels en pukkels. Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan het ontstaan van acne, waaronder:
 • Hormonale veranderingen: Tijdens de pubertijd, zwangerschap, menstruatie en menopauze, kunnen veranderingen in hormonale niveaus leiden tot een verhoogde talgproductie en de groei van bacteriën die acne veroorzaken.
 • Oliën en make-up: Sommige soorten make-up en huidverzorging kunnen de poriën blokkeren, waardoor talg en bacteriën zich ophopen.
 • Genetische aanleg: Sommige mensen hebben een genetische aanleg voor acne.
 • Stress: Stress kan leiden tot een toename van hormonen die de talgproductie stimuleren en het risico op acne verhogen.
 • Voeding: Er is geen bewijs dat bepaalde voedingsoorten direct acne veroorzaken, echter kan het wel een indirecte rol spelen. Zo kan een tekort aan Omega 3 een aanleiding van Acné zijn.
Het is belangrijk om te benadrukken dat acne het gevolg kan zijn van een combinatie van factoren en dat het voor iedere persoon anders kan zijn. Een huidarts kan helpen om de juiste oorzaak van uw acne te achterhalen en een gepaste behandelplan opstellen.
Voorbereiden voor de Acne behandeling?

Voordat u begint aan een laserbehandeling voor acne, is het belangrijk om u goed voor te bereiden. Hier zijn enkele richtlijnen die u kunt volgen om uw behandeling zo succesvol mogelijk te maken:

 • Overleg met uw arts om te bepalen of laserbehandeling voor acne geschikt is voor uw specifieke aandoening
 • Stop met het gebruik van producten die de huid uitdrogen of irriteren, zoals bepaalde crèmes of scrubs, minstens 2 weken voor de behandeling.
 • Vermijd het gebruik van producten die vitamine A bevatten, zoals retinol, minstens 2 weken voor de behandeling.
 • Vermijd het gebruik van zonnenbedden of het krijgen van een zonnebrand minstens 2 weken voor de behandeling
 • Vermijd de inname van aspirine, vitamine E en grote hoeveelheden vitamine A tenminste 2 dagen voor de behandeling.
 • Zorg dat uw huid schoon en makeup-vrij is op de dag van de behandeling
 • Informeer uw arts over elke medicatie die u gebruikt of recent heeft gebruikt, omdat sommige medicijnen de huid kunnen verweren.
Nazorg laserbehandeling Acne?

Na een laserbehandeling voor acne, zijn er enkele stappen die u moet nemen om uw huid te helpen herstellen en om het beste resultaat te bereiken. Hier zijn enkele richtlijnen voor nazorg na een laserbehandeling voor acne:

 • Voorkom de huid te beschadigen door het vermijden van de zon of het dragen van beschermende kleding.
 • Volg de instructies van uw arts voor huidverzorging, zoals het aanbrengen van een hydraterende crème of het gebruik van een zalf om ontstekingen te verminderen.
 • Vermijd het gebruik van producten die de huid uitdrogen of irriteren, zoals bepaalde crèmes of scrubs, in de eerste paar dagen na de behandeling.
 • Vermijd het gebruik van zonnenbedden of het krijgen van een zonnebrand in de eerste paar weken na de behandeling.
 • Vermijd het doen van uitputtende oefeningen of sportactiviteiten in de eerste paar dagen na de behandeling.
 • Volg-up met uw huidtherapeut zoals aangeraden voor verdere evaluatie en behandelingsadviezen.

Het is belangrijk om te onthouden dat laserbehandelingen voor acne meestal meerdere sessies nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken, het is daarom aangeraden om de nazorg zoals aangegeven te volgen om het beste resultaat te bereiken en te behouden.

Waarom kiezen voor onze acne lasertherapie?

Bij JMH de huidkliniek begrijpen we dat elke huid uniek is en een persoonlijke benadering nodig heeft. Daarom bieden we acne lasertherapie die is afgestemd op jouw specifieke huidtype en behoeften. Onze ervaren specialisten zorgen ervoor dat je comfortabel bent tijdens de behandeling en streven naar optimale resultaten. Door te kiezen voor onze laserbehandelingen voor acne, kun je acne effectief bestrijden en acne littekens verminderen, zodat je kunt genieten van een stralende, gezonde huid.

Prijslijst

Acnétherapie LASER klein
€115
€115
Acnétherapie LASER middel
€150
€150
Acnétherapie LASER groot
€175
€175
×