Laser bloedvaatjes

Gesprongen bloedvaatjes verwijderen

Stoor je je aan je rode vlekjes in je gezicht of op je lichaam? Of heb je last van rode wangen? Dagelijks kan dit zorgen voor onzekerheid. Gelukkig kan een laserbehandeling uitkomst bieden. De laser kan worden toegepast om gesprongen bloedvaatjes te verwijderen. Maar ook op couperose, rosacea, spinnenkopjes, kersenwratjes en blauw gekleurde bloedvaatjes op de lip.

Lees hieronder verder

Consult bloedvaatjes verwijderen

Bij JMH de Huidkliniek starten we altijd met een persoonlijk consult. Afhankelijk van de huidaandoeningen en je huidtype, kan de huidtherapeut de geschikte therapieën adviseren. Tijdens dit consult nemen we de behandeling uitgebreid met je door en krijg je tips en adviezen waar je zowel voor als na de behandeling rekening mee kunt houden.

Laserbehandeling gesprongen bloedvaatjes

Bij JMH de Huidkliniek maken wij gebruik van de Thunder MT laser. Dit is een laser die twee verschillende lasers combineert waardoor het resultaat effectiever en efficiënter is dan bij andere lasers. De eerste laser is de Alexandrite laser, welke de rode en de paarse vaatjes behandelt. Door deze laser kleurt het vaatje direct blauw. Binnen een fractie van een seconde wordt daarna het blauwe vaatje met de Nd:YAG laser na behandeld. Door gebruik te maken van deze combinatie worden alle bloedvaatjes behandeld en is het resultaat veel effectiever dan met maar één laser.

Gesprongen aders in het gezicht

Gesprongen aders in het gezicht kunnen cosmetisch storend zijn en je zelfvertrouwen beïnvloeden. Onze laserbehandelingen kunnen je helpen om deze gesprongen aders te verminderen en een egale huidskleur te herstellen. Door specifiek te targeten op de probleemgebieden, kunnen we de bloedvaatjes effectief behandelen zonder de omliggende huid te beschadigen.

Onze laserbehandelingen voor het verwijderen van bloedvaatjes en gesprongen aders in het gezicht zijn veilig, niet-invasief en vereisen minimale hersteltijd.  Onze ervaren specialisten zullen een persoonlijk behandelplan voor je opstellen, rekening houdend met jouw specifieke behoeften en huidtype.

Vergoeding zorgverzekering

Het is mogelijk om vanuit een aanvullende zorgverzekering een vergoeding te krijgen voor de laserbehandelingen. De bedragen en voorwaarden lopen uiteen en soms is er een verwijzing van een arts of specialist nodig. In je zorgpolis staan de voorwaarden en de vergoedingsmogelijkheden vermeld.

Behandelindicaties bloedvaatjes verwijderen

Wat zijn bloedvaatjes?

Bloedvaatjes zijn dunne wanden van weefsel waar bloed doorheen stroomt. Er zijn twee soorten bloedvaatjes: aders en slagaders. Aders dragen zuurstofarme bloed terug naar het hart, terwijl slagaders zuurstofrijke bloed naar de organen en weefsels transporteren. Gesprongen bloedvaatjes, ook wel bekend als couperose, zijn een aandoening waarbij de wanden van de bloedvaatjes zwakker worden waardoor het bloed lekt in de huid, wat leidt tot rode of paarse verkleuringen. Lasertherapie zoals de Thunder MT laser kan gebruikt worden om deze gesprongen bloedvaatjes te behandelen door gerichte warmte toe te dienen. Dit zorgt ervoor dat de wanden van de vaatjes sluiten en de vaatjes minder zichtbaar worden.

Wat zijn gesprongen bloedvaatjes?

Gesprongen bloedvaatjes, ook wel bekend als couperose, zijn kleine, rode of paarse bloedvaatjes die vaak te zien zijn op de huid. Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren zoals overmatige blootstelling aan de zon, roken, overmatige alcoholconsumptie, of erfelijkheid. Gesprongen bloedvaatjes komen het vaakst voor op de wangen, neus en kin, en kan als cosmetisch storend ervaren worden. Gelukkig zijn er behandelingen beschikbaar om gesprongen bloedvaatjes te verminderen, waaronder lasertherapie. De Thunder MT laser biedt een effectieve oplossing om deze vorm van couperose te behandelen, door gerichte warmte toe te dienen aan de gesprongen vaatjes.

Wat te doen tegen gesprongen adertjes in het gezicht?

Als u last heeft van gesprongen bloedvaatjes in het gezicht, zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar. Een van de meest effectieve manieren om gesprongen bloedvaatjes te behandelen is door middel van lasertherapie. Een van de meest innovatieve lasers die hiervoor gebruikt wordt is de Thunder MT laser, deze combineert twee verschillende lasers waardoor het resultaat veel effectiever en efficiënter is dan bij de Vbeam Perfecta laser of een KTP laser. Andere methoden zijn IPL (Intense Pulsed Light) en sclerotherapie. 

Hoeveel behandelingen zijn er nog voor het verwijderen van gesprongen bloedvaatjes?

Het aantal behandelingen dat nodig is om gesprongen bloedvaatjes te verwijderen, hangt af van de ernst van de vaatjes, de grootte en aantal bloedvaatjes, en de gekozen behandelingsmethode. Bijvoorbeeld, met lasertherapie zoals de Thunder MT laser, zijn vaak 1 tot 3 behandelingen genoeg om de bloedvaatjes significant te verminderen. De behandelingen zullen meestal met enkele weken of maanden interval worden gescheiden. Soms kan het noodzakelijk zijn om een follow-up behandeling te doen voor het beste resultaat.

Kunnen gesprongen bloedvaatjes op het lichaam hetzelfde behandeld worden als op het gezicht?

Het behandelen van gesprongen bloedvaatjes op het gezicht en op het lichaam is grotendeels hetzelfde proces. Lasertherapie met de Thunder MT laser kan worden gebruikt om gesprongen bloedvaatjes op beide gebieden te behandelen door gerichte warmte toe te dienen aan de vaatjes. Dit veroorzaakt de vaatjes om te verkleinen of te verdwijnen. Echter, het aantal behandelingen en de frequentie van de behandelingen kunnen variëren afhankelijk van de grootte, aantal en locatie van de vaatjes. Bij grote bloedvaatjes op het lichaam kan soms meer behandelingen nodig zijn dan bij kleine vaatjes op het gezicht. Het beste advies is om professioneel advies te vragen voor een behandelingsplan op maat en voor een indicatie van de verwachte resultaten.

Wat zijn de bijwerkingen van de laserbehandeling bij het verwijderen van bloedvaatjes?

Laserbehandeling is een populaire methode voor het verwijderen van teleangiëctasieën, ook wel bloedvaatjes genoemd. Hoewel deze behandeling doorgaans veilig is, kunnen er enkele bijwerkingen optreden, zoals roodheid, zwelling en een branderig gevoel. Het is altijd aan te raden om een ervaren arts te raadplegen voordat u zich laat behandelen met lasertherapie voor de verwijdering van teleangiëctasieën.

Prijslijst

Gelaat

Enkel plekje
€85
€85
Klein gebied
€115
€115
Middelgroot gebied
€150
€150
Groot gebied
€195
€195

Lichaam

Enkel plekje
€100
€100
Klein gebied
€150
€150
Middelgroot gebied
€215
€215
Groot gebied
€275
€275
×