Verwijderen huidoneffenheden

Verwijderen van huidoneffenheden: pukkeltjes en wratjes

Heb je last van huidoneffenheden zoals steelwratjes op je lichaam, een pukkel in je gezicht die niet meer weggaat of last van andere oneffenheden die je graag weg wilt hebben? Dat kan! Bij JMH de Huidkliniek zijn wij namelijk gespecialiseerd in het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden. Kom je voor de eerste keer? Na een kort consult kunnen wij jouw huid meteen behandelen.

Lees hieronder verder

Verwijderen huidoneffenheden

Consult behandeling

Bij JMH de Huidkliniek starten we altijd met een persoonlijk consult. Tijdens je eerste consult voor het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden zoals gerstekorrels, steelwratjes en littekens, kan er al gelijk behandeld worden en ben je er vrijwel direct vanaf.

Behandeling verwijderen huidoneffenheden

Bijna alle goedaardige huidoneffenheden kunnen behandeld worden door coagulatie therapie of door curettage. Met behulp van coagulatie therapie wordt door middel van een elektrisch stroompje de huidoneffenheid verhit of losgebrand. Hierdoor zal de huidoneffenheid loskomen van de huid. Dit is een veilige methode die vooral geschikt is voor kleinere behandelgebieden. Bij een curettage behandeling wordt de huidoneffenheid weggeschraapt. Het schrapen wordt gedaan met een curette, een steriele, scherpe ring. De huid wordt voor de behandeling eerst verdoofd met een verdovingsspray.

verwijderen van huidoneffenheden bij ons

“In onze video tonen we een voorbeeld van het verwijderen van huidoneffenheden bij de JMH de Huidkliniek. Bekijk de video voor meer informatie over deze effectieve behandeling.”

Veelgestelde vragen

Wat zijn huidoneffenheden?

Huidoneffenheden zijn kleine bultjes, vlekjes of huidafwijkingen die de textuur en uitstraling van je huid kunnen verstoren. Leer meer over de verschillende typen huidoneffenheden en hoe we ze succesvol kunnen aanpakken.

Huidoneffenheden zijn een verzameling van verschillende huidproblemen waaronder gerstekorrels, steelwratjes, littekens, moedervlekken, ouderdomsvlekken en ouderdomswratten. Dit zijn allemaal verschillende soorten aandoeningen die kunnen voorkomen op de huid.
Hoe wordt een fibroom verwijderd?

Coagulatie is een methode waarbij kleine, goedaardige huidoneffenheden worden verwijderd door middel van branden. De huidtherapeut maakt gebruik van een kleine, stompe naald die wordt verwarmd om de oneffenheid te verwijderen. Hierdoor worden fibromen verwijderd. Deze techniek is efficiënt en snel voor het verwijderen van deze huidproblemen.

Hoe kom je aan een fibroom?

Een fibroom is een goedaardige tumor die ontstaat uit bindweefselcellen in de huid.

De oorzaak van het ontstaan van een fibroom is niet precies bekend, maar er wordt vermoed dat erfelijkheid, hormonale factoren en schade aan de huid een rol kunnen spelen.

Fibromen komen vaak voor bij mensen van middelbare leeftijd en ouder. Fibromen zijn meestal niet gevaarlijk, maar kan wel storend zijn voor het uiterlijk van een persoon.

Wat kun je doen tegen bultjes op je gezicht?

Onderstaande bultjes worden behandeld met coagulatie. 

  • Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn kleine, vezelige tumoren. 
  • Ouderdomswratten zijn huidtumoren die ontstaan door te snelle celdeling van de oppervlakkige huidlagen. 
  • Xanthelasma, cholesterolophopingen onder de ogen.
  • Syringomen, woekeringen van de zweetklieruitgang.
  • Kersenangioom, ook wel bloedblaartjes of "Cherry angioma" genoemd, zijn uitstulpingen van kleine bloedvaatjes in de huid.
  • Gerstekorrels (milia's), witte bultjes gevuld met keratine.
  • Talgklierhyperplasie, woekeringen van de talgkliertjes.
  • Dermatosis Papulosa Nigra, ouderdomswratjes bij donkergetinte huid.
  • Lentigo Solaris, zonnevlekken die ontstaan door blootstelling aan zonlicht.

Het is belangrijk om te weten dat sommige soorten huidoneffenheden niet geschikt zijn voor coagulatie of dat een andere methode gekozen wordt door de huidtherapeut.

Laat je altijd adviseren door een gekwalificeerde huidtherapeut. 

Wat zit er in een gerstekorrel?

Gerstekorrels zijn kleine, witte bultjes onder de huid die worden gevormd door verstoppingen van de talgklieren. In plaats van een ontsteking, zoals bij pukkeltjes, wordt een vliesje gevormd bovenop het verstopte kliertje. De binnenkant van het bultje is gevuld met keratine.

Wat is coagulatie?

Coagulatie is een techniek waarbij goedaardige huidoneffenheden worden verwijderd door middel van hitte, die wordt geleverd door een naald die wordt aangestuurd met elektrische geleiding.

Hoe werkt coagulatie?

Coagulatie is een techniek die wordt gebruikt om huidoneffenheden, zoals fibromen, ouderdomswratten, xanthelasma, syringomen, kersenangioom, gerstekorrels, talgklierhyperplasie, dermatosis papulosa nigra, en lentigo solaris, te verwijderen. Het is een minimale invasieve methode die geen anesthesie vereist en waarbij weinig tot geen bloedverlies optreedt.

De techniek werkt door middel van hitte, die wordt geleverd door een naald die wordt aangestuurd met elektrische geleiding. De huidtherapeut plaatst de naald op de huidoneffenheid en stuurt een elektrische stroom door de naald, waardoor de huid wordt verhit. Dit proces coaguleert het weefsel van de huidoneffenheid, waardoor het wordt verwijderd.

De verwijdering van de huidoneffenheid kan in één sessie plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de grootte en aantal oneffenheden.

Er is meestal weinig tot geen pijn, en het herstel is snel.

Na een behandeling kan er een kleine roodheid of zwelling optreden, die binnen een paar dagen verdwijnt.

Is coagulatie pijnlijk?

Coagulatie is een proces waarbij bloedstolsels worden gevormd om bloedingen te stoppen. Het proces zelf is meestal ongevoelig en onmerkbaar. Het kan echter pijnlijk zijn als de bloedstolsels zich vormen op plaatsen waar er geen beschadiging is geweest zoals bij trombose of als het bloedstolsel groot genoeg is om druk uit te oefenen op nabijgelegen weefsel.

Ook als de bloedstolsels zich vormen in bloedvaten die zich in de hersenen, longen of hart bevinden, kan dit leiden tot ernstige complicaties en zelfs de dood. Daarom is het belangrijk om te overleggen met een arts als je denkt dat je bloedstolsels hebt of als je symptomen hebt die wijzen op een bloedstolsel zoals pijn, zwelling of verkleuring.

Prijslijst

Consult huidoneffenheden verwijderen
€0
€0
Coagulatie/Cauterisatie/Curettage
Behandeling klein
€75
€75
Behandeling middel
€120
€120
Behandeling groot
€160
€160

Behandelindicaties

×