INDEBUURT DEVENTER TEST: ZIJDEZACHTE BENEN EN EEN STRALENDE HUID

In oktober opende Deventenaar Kim, JMH De Huidkliniek. In de huidkliniek helpt ze je van ongewenste haren, pigmentvlekjes, puistjes en andere huidproblemen af. Redacteur Sanne heeft als test een peeling en laserbehandeling ondergaan en was verrast: “Veel mensen denken dat laseren pijn doet maar dat valt reuze mee!”

In gezondheidcentrum Jozef laat Kim van Tongeren Postma (32) haar behandelkamer zien en zet de stoelverwarming aan. ”Met de stoelverwarming aan zit je straks een stuk relaxter tijdens de behandeling”, vertelt de ondernemer. In de behandelkamer staat ook haar grote trots: de Thunder laser. ”Deze laser is het nieuwste model en wordt alleen verkocht aan huidtherapeuten en artsen.”

DEFINITIEF ONTHAREN

Aan laserontharing zitten veel voordelen. Kim: ”Laserontharing is voor altijd, en het gemak is zo fijn. Niet iedereen heeft problemen met scheren maar als je dit eenmaal hebt gedaan kun je je niet meer voorstellen dat je eerder elke dag aan het scheren was. Ik spreek uit eigen ervaring”, lacht Kim. “Als je door het scheren of harsen problemen ervaart, zoals ontstoken haarzakjes, is dit de ideale oplossing.”

‘Mijn trots is de Thunder laser, de meest krachtige laser die er is’

In de behandelkamer legt Kim uit dat er verschillende soorten lasers zijn. ”Ik heb gekozen voor de Thunder laser, en dat is niet voor niets. Het is de beste en meest krachtige laser die er is. “Met de Thunder laser kan je elk huidtype effectief behandelen. Het is zelfs mogelijk om op vrijwel ieder lichaamsdeel, haartjes weg te laseren”. Met de laser kan Kim ook acne, pigmentvlekjes, bloed- of beenvaatjes behandelen en het huidverouderingsproces vertragen. In JMH de Huidkliniek biedt Kim naast de laserbehandelingen ook andere behandelingen aan die gericht zijn op huidtherapie.

Voor de laserbehandeling geeft Kim ons een speciale bril. Deze bril geeft bescherming tegen het laserlicht. ”Om effectief te kunnen ontharen wordt de laser heel warm, zo’n tachtig graden. Dit voel je niet, er zit namelijk een koelmachine bij die de huid koelt”, legt Kim uit.

EXTRA VOORDEEL VAN LASERONTHARING

Om geen centimeter over te slaan tekent Kim eerst met een wit potlood, vlakken op mijn pas geschoren benen. Een extra voordeel van laserontharing is dat je twee dagen voor de behandeling alle haartjes weg scheert. Dit in tegenstelling tot harsen. Wanneer je kiest voor harsen moet je de haren eerst lang laten groeien.

PIJNLOOS

“Ben je er klaar voor?” vraag Kim. Voordat Kim begint gaat de afzuiging aan voor het wegzuigen van de lucht van de verbrande haartjes. Tijdens de behandeling gaat ze centimeter voor centimeter mijn benen af met de laser. Ik keek best tegen de behandeling op maar gelukkig doet het laseren totaal geen pijn. Ik lig relaxed op de stoel en af en toe voel ik een klein prikje en ruik ik de verbrande haartjes. Kim: “Na de behandeling zullen de haartjes binnen twee weken uitvallen. Om je benen volledig te ontharen zijn zes tot acht behandeling nodig. Daarna hoef je je nooit meer te scheren.”

‘Laseren is echt pijnloos’

Veel mensen vinden laseren spannend. Kim: “Ze denken dat het pijn doet maar dat is echt niet zo. Het is niet meer dan een heet prikje. Ook vinden sommige mensen het spannend om lichaamsdelen zoals hun bikinilijn te laseren, daar hoeven ze zich echt geen zorgen om te maken. Voor mij is dat dagelijks werk.”

ACNEBEHANDELING

Het is tijd voor de volgende behandeling, de acnebehandeling. Voor de behandeling licht kim toe: “Normaal gesproken komen mensen met een huidprobleem eerst op een intakegesprek. In het intakegesprek maken we een behandelplan en pakken we alles om de beurt aan”.

Tijdens de acnebehandeling reinigt Kim eerst mijn huid en prikt ze vervolgens de rijpe puistjes aan. “Dit doe ik om zo min mogelijk schade aan te richten. Met het uitdrukken van puistjes richt je wel schade aan”, legt Kim uit. In de huidkliniek maakt ze gebruik van IMAGE Skincare, een productlijn die bekend staat om zijn ingrediëntenleer.

‘Zelfs na één behandeling ziet je huid ziet er al een stuk gezonder uit’

“IMAGE Skincare bevat producten die vrij zijn van parfum en parabenen, dit zijn stoffen die de huid vaak irriteren. Daarnaast zitten er hoogwaardige werkstoffen in.” De behandeling gaat door met een peeling op basis van fruitenzymen. “Als iemand hier om de twee weken komt, kan ik precies zien wat de huid nodig heeft: een milde of sterke peeling. Door deze behandelingen heb je in drie maanden tijd een mooie huidverbetering. Zelfs na één behandeling zie ik al dat jouw huid er door de reiniger er een stuk gezonder uitziet”, zegt kim terwijl ze mij een spiegel aangeeft om het ook zelf te beoordelen.

VERGOEDING DOOR ZORGVERZEKERAAR

Kim is een gecertificeerde huidtherapeut waardoor de verschillende behandelingen die ze aanbiedt, vergoed worden door de zorgverzekering. ”Als je dit jaar nog recht hebt op vergoedingen voor bepaalde behandelingen, dan loont het zeker om die deze maand nog in te zetten”, tipt Kim. “Ook is het goed om alvast te kijken naar je zorgverzekering voor 2021.” Pigment, laserontharing in het gelaat, acne, acnelittekens en vaat- en pigmentproblematiek in het gelaat worden allemaal door de zorgverzekeraar vergoed. In Kim haar blog vergeleek ze het aanbod van verschillende zorgverzekeraars.

Het jaar 2020 is een gek jaar waarin covid-19 ons leven op de kop heeft gezet. Alle maatregelen zorgen ervoor dat we zoveel mogelijk thuis blijven en dat sociale contacten worden beperkt. Veel mensen ervaren door deze maatregelen meer onrust, onzekerheid en/of eenzaamheid. Daarom is het nu de hoogste tijd om in jezelf te investeren! Pak je eeuwige onzekerheid aan of maak het leven gewoon een stukje makkelijker.

×