Nieuwe huidtherapeut in Deventer

“Door huidverbetering kan ik mensen echt gelukkiger maken”

Op donderdag 1 oktober opende de deuren van JMH De Huidkliniek. Kim Postma (32) heeft een duidelijk doel: “Cliënten gelukkiger maken door huidverbetering.” Met de modernste laser is zij de huidtherapeut in Deventer.

Huidtherapeut Kim Postma (32) is erg enthousiast. De eerste week in haar eigen huidkliniek zit er net op en alles gaat boven verwachting. Met de opening van JMH De Huidkliniek (Je Mooiste Huid) is haar droom uitgekomen.

Gelukkiger in je vel

Kim studeerde in 2011 af als huidtherapeut. Daarvoor volgde ze de opleiding als allround schoonheidsspecialiste. Zes jaar lang werkte ze bij Schoonheidsinstituut Loëlle, de leukste bijbaan die ze heeft gehad. Na het afronden van haar hbo-opleiding heeft ze 8 jaar lang kennis en ervaring opgedaan bij MediDerm. Met deze kennis en ervaring is ze gegroeid tot een ervaren huidspecialist die nu zelfstandig een huidkliniek is gestart.

“Met een tuinstoel achterin de auto ben ik langs mijn eerste klanten gegaan om een gezichtsbehandeling te geven.”

Kim heeft voor dit vakgebied gekozen omdat het om zoveel meer gaat dan alleen een onderdeel van je lichaam. “De huid is het eerste wat mensen zien. Als je huid niet gezond is, kan dit je ongelukkig maken.” De juiste carrière richting had ze snel te pakken maar ze wilde altijd al meer. “Mijn droom is altijd geweest om voor mezelf te beginnen. Toen ik net mijn rijbewijs had, ging ik met een tuinstoel achterin de auto langs mijn eerste klanten om een gezichtsbehandeling te geven. Mijn eerste klanten waren de vrouwelijke collega’s van mijn vader”, lacht ze.

Grote uitdaging

Mijn droom om zelf een praktijk op te starten bleef kriebelen en daarom heb ik de knoop doorgehakt. Het plan was er al snel maar de uitvoering verliep minder soepel. “Ik wilde graag een plekje in gezondheidscentrum St. Jozef. Dit was toen nog onderdeel van het Deventer Ziekenhuis. Omdat daar onder de naam van het Deventer Ziekenhuis zich maar één huidtherapeut mag vestigen, was er voor mij helaas geen plaats.” Tot ze tijdens haar tweede zwangerschap in het gezondheidscentrum moest zijn. “Ik ving toevallig in de wandelgangen op dat er nu dan eindelijk tóch de mogelijkheid zou ontstaan, ik ben er meteen achteraan gegaan.” Deze stap was succesvol en in februari dit jaar had ze het voor elkaar. Dat de grootste uitdaging nog op de loer lag, wist ze niet. “ De timing was slecht door de komst van COVID-19.”

“In tegenstelling tot andere laserbedrijfjes wil ik met JMH de Huidkliniek professionaliteit uitstralen.”

Kim wilde haar huidkliniek graag in het gezondheidscentrum St. Jozef vestigen. De reden om haar kliniek juist daar te vestigen is omdat er al tal van huidlaserbedrijfjes bestaan. In tegenstelling tot die salons wil Kim met JMH De Huidkliniek meer professionaliteit uitstralen. Deze locatie helpt daarbij. Daarnaast weet Kim goed wat ze doet. “Ik heb veel tijd gestoken in de zoektocht naar de beste (laser)apparatuur en naar de beste producten. Ik weet wat ik doe en waar ik het over heb. Ik wil dat iets ook echt werkt en niet alleen tijdelijk een goed gevoel geeft.”

Eerlijk eindresultaat

In haar praktijk komen zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 25 tot 60 jaar. De mannen komen vooral voor het laserontharen, maar ook voor behandelingen gericht op pigmentplekken of couperose (gesprongen bloedvaatjes). De vrouwen komen voor een breed scala aan huidverbetering. “Ik ben altijd eerlijk in mijn advies. Is de verwachting van het eindresultaat van mijn klant te groot? Dan geef ik dit altijd van te voren aan.”

“Dat ik samen met mijn klanten een plan kan opstellen om hun huid te verbeteren en dat ze daarbij in mij vertrouwen, is het allermooiste wat er is.”

Ondanks de uitdagingen die door de coronaperiode om de hoek kwamen kijken, straalt Kim als ze het heeft over de eerste openingsweek. “Het gaat allemaal boven verwachting. Deze week heb ik al achttien cliënten mogen helpen in de huidkliniek. Dat ik samen met mijn klanten een plan kan opstellen om hun huid te verbeteren en dat ze daarbij in mij vertrouwen, is het allermooiste wat er is.”

Huidtherapeutisch team

Met JMH de Huidkliniek is de droom van Kim uitgekomen. Haar doel voor de toekomst? “Een goed huidtherapeutisch team opzetten. Een team waarmee we kunnen voldoen aan de vraag van de cliënten, bijvoorbeeld een uitbreiding naar littekentherapie.”

×