Welke kleur camoufleert pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn voor velen van ons een bron van onzekerheid. Als huidtherapeut bij JMH de Huidkliniek zie ik (Elske), dagelijks cliënten die op zoek zijn naar manieren om deze vlekken minder zichtbaar te maken. Gelukkig zijn er effectieve methoden om pigmentvlekken te camoufleren. Vandaag deel ik graag een paar inzichten en tips vanuit mijn ervaring als huidtherapeut bij JMH de huidkliniek. 

De juiste kleur camouflage 

Bij het kiezen van make-up voor het camoufleren van pigmentvlekken is het van groot belang dat de kleur goed past bij je eigen huidskleur. Een veelvoorkomende fout is het selecteren van een concealer of foundation die te licht is. Dit kan leiden tot een ongewenst grauw effect op de huid. Het is daarom belangrijk om een kleur te vinden die nauw aansluit bij je natuurlijke teint voor een naadloze en natuurlijke look.

Tips voor het kiezen van de juiste kleur:

Donkere verkleuringen 

Het is aan te raden een concealer te kiezen die net een tint lichter is dan je natuurlijke huidskleur. Dit helpt om donkere kringen of vlekken subtiel te verbergen     zonder dat het er onnatuurlijk uitziet.

Voor overige oneffenheden

Kies een kleur die zo dicht mogelijk bij je eigen huidtint ligt. Dit zorgt voor de beste natuurlijke dekking en een egaal en stralend resultaat.

Mijn aanbeveling: gebruik IMAGE ICONCEAL

Bij JMH de Huidkliniek hebben we goede ervaringen met IMAGE ICONCEAL voor het effectief camoufleren van de huid. Deze bijzonder gepigmenteerde foundation is niet alleen uitstekend in staat om een breed scala aan huidoneffenheden te verbergen, maar het bevat ook helende en huidverbeterende ingrediënten. Bovendien biedt het een SPF 30, een essentiële bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon.

  • Camoufleert de huid 
  • Bevat helende en huidverbeterende ingrediënten 
  • Biedt bescherming tegen de zon (SPF 30) 

IMAGE ICONCEAL is bijzonder geschikt voor iedereen die te maken heeft met huidproblemen zoals pigmentvlekken, een gevoelige rode huid, rosacea, en acne. De formule is ontworpen om de huid te verzorgen en te camoufleren. Dit maakt IMAGE ICONCEAL een veilige keuze voor zelfs de meest gevoelige huidtypen. 

Dit product is beschikbaar in een breed spectrum van kleuren en biedt daardoor een optimale dekking door precies aan te sluiten op de desbetreffende huidskleur. 

WELKE KLEUR CAMOUFLEERT PIGMENTVLEKKEN?

Hieronder een paar tips voor het toepassen van de IMAGE ICONCEAL:  

  1. Gebruik van foundation voor camouflage
    Wij raden aan IMAGE ICONCEAL als een all-in-one oplossing te gebruiken voor zowel foundation als concealer. Dit product is specifiek ontworpen om een krachtige dekking te bieden, waardoor het ideaal is voor het verbergen van pigmentvlekken en het creëren van een egale huidtint.
  2. Aangepaste Aanbrengtechniek
    Voor de beste resultaten, breng IMAGE ICONCEAL direct aan op de gebieden die je wilt camoufleren. Gebruik je vingertoppen om het product zachtjes in de huid te kloppen, wat zorgt voor een natuurlijke vermenging. Voor een nog preciezere applicatie of om te mengen met andere tinten voor een perfecte match, kan een plat kwastje een uitstekende tool zijn.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigmentcellen die zichtbaar worden als bruine, zwarte, of witte vlekken op de huid. Deze kunnen zowel aangeboren zijn als ontstaan door externe invloeden zoals UV-straling of hormonale schommelingen. Ze variëren in grootte en vorm en zijn vaak prominenter op delen van de huid die regelmatig aan de zon worden blootgesteld. Lees meer over wat pigmentvlekken zijn

Pigmentvlekken oorzaak

UV-straling is de meest voorkomende oorzaak van pigmentvlekken. Deze vlekken worden ook wel ouderdomsvlekken of ‘photoaging’ genoemd. Andere oorzaken zijn hormonale veranderingen of het gebruik van bepaalde medicatie.

Wat helpt tegen pigmentvlekken

Preventie door een goede zonbescherming is essentieel. Daarnaast bieden wij bij JMH de Huidkliniek diverse behandelingen aan zoals lasertherapie, peelings, microneedling (Skinpen) en coagulatietherapie om pigmentvlekken effectief te verminderen. Deze behandelingen verbeteren niet alleen de zichtbaarheid van pigmentvlekken, maar dragen ook bij aan een algehele verbetering van de huidgezondheid.

Pigmentvlekken verwijderen

Met onze gespecialiseerde behandelingen richten we ons op het verminderen en verwijderen van pigmentvlekken. Behandelingen die wij aanbieden zijn professionele peelings, coagulatie technieken en laserbehandelingen. Deze methoden zijn ontworpen om direct de pigmentatie aan te pakken en de huidtextuur te verbeteren. Ook de juiste huidverzorging is belangrijk in het proces om pigmentvlekken te verminderen of te verwijderen. 

Pigmentvlekken door de zon

Pigmentvlekken veroorzaakt door de zon, zoals zonnevlekken of lentigines (ouderdomsvlekken), zijn een direct gevolg van langdurige blootstelling aan UV-straling. Bescherm daarom altijd jouw huid in de zon om pigmentvlekken te voorkomen en te beschermen. Bij JMH de Huidkliniek adviseren we altijd producten met hoge SPF-waarden, zoals de IMAGE MD Restoring Daily Defence moisturizer SPF 50, die ook bescherming biedt tegen blauw licht.

Als je worstelt met pigmentvlekken en op zoek bent naar professioneel advies en behandeling, nodig ik je uit om contact op te nemen met ons bij JMH de Huidkliniek. Samen werken we aan jouw doel voor een egale en stralende huid.

×