Wat te doen tegen ouderdomsvlekken?

Als ouderdomsvlekken zich in het gezicht of op een andere opvallende plek bevinden, kan het gewenst zijn om deze aan te pakken. Bijvoorbeeld omdat je er onzeker van wordt of omdat je het simpelweg niet zo mooi vindt. Maar wat kun je doen tegen ouderdomsvlekken? In deze blog leggen we het allemaal uit!

Lentiges Solaris in huidscan

Ouderdomsvlekken laten verwijderen

Soms is ouderdomsvlekken laten verwijderen een grote wens. Gelukkig is ouderdomsvlekken verwijderen in de meeste gevallen geen enkel probleem. Er bestaan tegenwoordig verschillende methoden om ouderdomsvlekken te verwijderen uit het gezicht of van de handen – de plekken waarbij dit het vaakst gewenst is. Ouderdomsvlekken verwijderen met de laser is de beste methode die je toe kunt passen. De huid zal niet beschadigd worden, waardoor brandplekjes, andere kleurverschillen of littekens worden voorkomen. Bruine ouderdomsvlekken verwijderen is het snelst geklaard. De rode of paarse ouderdomsvlekken kunnen eveneens worden aangepakt.

Welke soorten ouderdomsvlekken zijn er?

Ouderdomsvlekken kunnen overal op het lichaam zichtbaar worden en verschillende vormen aannemen. Zo bestaan er levervlekken met een lichtbruine kleur, maar ook bloedblaartjes met een rode of paarse kleur. Lijkt de ouderdomsvlek op een wrat of kun je de vorm van een bloemkool erin herkennen? Dan zijn dit waarschijnlijk ouderdomswratten. Als de ouderdomsvlekken juist wit van kleur zijn en zich bevinden op een deel van de huid die veel is blootgesteld aan zonlicht, dan zullen het witte ouderdomsvlekken betreffen. Eigenlijk kunnen we zeggen dat dit alleen met behulp van camouflage oftewel camoufleren mogelijk is. Alle soorten ouderdomsvlekken zijn goedaardig en vormen dus geen bedreiging voor jouw gezondheid. Wel is het goed om nieuwe ouderdomsvlekken altijd even te laten controleren, om uit te sluiten dat het een plekje is dat op huidkanker duidt. Deze twee soorten vlekken lijken soms namelijk extreem op elkaar. Weet je al zeker dat het om ouderdomsvlekken gaat, maar weet je niet welke soort vlek het is? Dan kan een huidspecialist je verder helpen aan de nodige informatie en eventuele behandelplannen met je delen.

ouderdomswrat (verruca)

Ouderdomsvlekken verwijderen kosten

De kosten die komen kijken bij het verwijderen van ouderdomsvlekken, zijn geheel afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, de grootte van de vlek en het type vlek dat verwijderd dient te worden. Ouderdomsvlekken op handen verwijderen of ouderdomsvlekken op gezicht verwijderen, kan al vanaf €85,00. Zijn de ouderdomsvlekken groter of wil je graag meerdere vlekken laten verwijderen? Dan zullen deze kosten natuurlijk oplopen. Bij een intakegesprek op onze kliniek zullen we samen kijken naar het kostenplaatje dat gepaard gaat met jouw specifieke situatie. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Vergoeding zorgverzekeraar

Veel mensen voelen zich enigszins tegengehouden door de kosten van het laten verwijderen van ouderdomsvlekken. Toch is het belangrijk dat jij je lekker voelt in je eigen vel en dat zien ook steeds meer zorgverzekeraars in. Vele zorgverzekeraars bieden vanuit het aanvullend pakket dan ook een (gedeeltelijke) vergoeding voor het laten behandelen van huidproblemen. Het kan dus heel goed zijn dat jouw huidbehandeling ook voor een deel of zelfs volledig vergoed kan worden vanuit jouw zorgverzekering. Op onze website vind je een handig overzicht van de verschillende soorten huidbehandelingen en de zorgverzekeraars die hiervoor een vergoeding aanbieden. Heb je nog vragen over de kosten en/of de vergoeding van het verwijderen van jouw ouderdomsvlekken? Voel je vrij om jouw vragen te stellen aan onze eigen huidexperts! (Huidtherapeuten!)

×