Wat is Laserontharen? De uitleg die je altijd al wilde weten

Heb je je weleens afgevraagd wat laserontharen precies inhoudt en waarom het zo populair is? Bij onze laserkliniek onthullen we alle geheimen achter deze moderne technologie. Duik met ons in de wereld van laserontharing en ontdek hoe het jouw leven kan veranderen.

Het wetenschappelijke proces achter laserontharing

Laten we dieper duiken hoe laserontharing precies werkt. Het lijkt bijna magisch, maar de wetenschap achter haargroei en laserontharing is zowel fascinerend als cruciaal voor het begrijpen van deze technologie.

Haargroeicyclus:

Stel je voor: je haar groeit niet continu, maar doorloopt drie verschillende fasen – anagene, katagene en telogene. Het is een cyclus van groei, overgang en rust. Het fascinerende deel? Laserontharing is op zijn krachtigst tijdens de anagene fase – de groeifase. Hier zijn onze geavanceerde lasers niet zomaar een tool, maar ware kunstenaars die zich met precisie richten op het pigment in je haar. Door de combinatie van nauwkeurigheid en geavanceerde technologie bieden we een effectieve en permanente oplossing voor ongewenste haargroei, met als uiteindelijk doel een soepele en haarvrije huid.

Illustratie van haargroeifasen: anagene, catagene, en telogene fasen, voor blog over laserontharen

Hoe werkt laser ontharen?

Na het onthullen van de fasen van haargroei, is het nu tijd om de laserontharingstechniek zelf te verhelderen. Laserontharen maakt gebruik van geconcentreerde lichtbundels – de lasers – om haarfollikels (haarzakjes) te vernietigen. Deze lichtbundels worden geabsorbeerd door het pigment binnen de haarschacht en zetten zich om in warmte. Deze warmte beschadigt de haarwortel, wat resulteert in een vertraging en uiteindelijk het stoppen van de haargroei op je huid. Het belangrijkste voordeel van laserontharing is de gerichte aanpak van de haarzakjes, wat een langdurige vermindering van jouw haargroei tot gevolg heeft.

Lees meer over hoe laser ontharen werkt

Wat is het verschil tussen laser en IPL ontharen?

Als je nadenkt over ontharen met laser of IPL, is het goed om het verschil tussen laser en IPL ontharen te kennen. Laserontharing richt zich met één golflengte licht heel specifiek op je haarzakjes. Dit werkt beter en is geschikt voor alle huidtypes. Je hebt ook minder behandelingen nodig, maar het moet wel door een specialist gedaan worden. IPL-ontharing gebruikt meerdere lichtgolven en is daardoor minder effectief. Het werkt het best bij een lichte huid en je hebt meer behandelingen nodig. Bovendien kan iedereen IPL toepassen, er is geen speciale opleiding voor nodig.

Leeftijd laser ontharen

Laserontharen is geschikt voor volwassenen van alle leeftijden. Echter, voor jongeren onder de 18 jaar raden we aan om eerst toestemming te krijgen van een ouder of voogd. De effectiviteit van de behandeling kan variëren afhankelijk van de leeftijd, omdat haargroei beïnvloed wordt door hormonale veranderingen, vooral tijdens de puberteit.

Is laser ontharen schadelijk?

Veel mensen vragen zich af of laserontharen schadelijk is. Gelukkig is de procedure zeer veilig wanneer deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde specialist. De kans op bijwerkingen is minimaal. Tijdelijke roodheid of lichte irritatie kan optreden, maar ernstige complicaties zijn zeldzaam. Het is belangrijk om alle nazorgadviezen van de specialist op te volgen voor het beste resultaat.

Welke plaatsen kun je laser ontharen?

Laserontharen kan vrijwel op elk deel van het lichaam worden toegepast. Populaire gebieden zijn het gezicht, de benen, de armen, de oksels en de bikinilijn. Zelfs gevoeligere gebieden zoals de bovenlip of de bikinilijn kunnen veilig worden behandeld, dankzij de precisie van moderne lasertechnologie.

Maak kennis met de Thunder MT Laser 

Bij onze huidkliniek zijn we altijd op zoek naar de beste manieren om jou te helpen.   Daarom gebruiken we de Thunder MT, een moderne laser voor ontharing. Deze laser is anders dan andere lasers om de volgende redenen:

1.     Snel en precies: De Thunder MT is supersnel en heel precies. Dit betekent dat zelfs de lastigste haartjes goed worden aangepakt. Zo krijg je snel het resultaat dat je wilt.

2.     Een speciale vierkante laserstraal: Wat de Thunder MT echt bijzonder maakt, is de vierkante vorm van de laserstraal. Hierdoor wordt elk haartje goed behandeld en wordt er geen eentje overgeslagen. Dit is veel beter dan de ronde stralen die je vaak ziet bij andere laserklinieken.

3.     Veilig en comfortabel: Omdat de laserstraal vierkant is, behandelt hij elk stukje huid maar één keer. Dit zorgt ervoor dat je huid niet verbrandt, wat wel kan gebeuren met ronde stralen. Dit maakt de behandeling niet alleen beter, maar ook fijner.

De kracht van Mixed Technologie: Alexandriet + YAG Laser in de Thunder MT

Naast de unieke vierkante laserstraal beschikt de Thunder MT over nog een indrukwekkende eigenschap: de combinatie van alexandriet- en YAG-lasers. Dit staat bekend als Mixed technologie en biedt een aantal speciale voordelen:

1.     Geschikt voor alle huidtypes: De combinatie van alexandriet- en YAG-lasers maakt de Thunder MT geschikt voor bijna alle huidtypes. Of je nu een lichte of donkere huid hebt, deze technologie past zich aan om de beste resultaten te leveren.

2.     Effectiever op diverse haartypes: Deze gemengde technologie is niet alleen veelzijdig in huidtypes, maar ook in het effectief aanpakken van verschillende haartypes. Van fijn tot grof, de Thunder MT kan het allemaal aan.

3.     Veiliger en comfortabeler: Door deze geavanceerde technologie kan de behandeling veiliger en comfortabeler worden uitgevoerd, met minder risico op irritatie of beschadiging van de huid.

4.     Snellere resultaten: De gecombineerde kracht van alexandriet- en YAG-lasers zorgt voor snellere en efficiëntere sessies, wat betekent dat je sneller geniet van een gladde huid.

De Thunder MT, met zijn Mixed technologie, is een perfect voorbeeld van hoe wij bij JMH de Huidkliniek innovatie gebruiken om jou de beste zorg te bieden. Deze geavanceerde laserbehandeling zorgt voor effectieve, veilige en comfortabele ontharing, afgestemd op jouw individuele behoeften.

Voordelen van Laserontharen bij JMH de Huidkliniek

Nu je begrijpt hoe laserontharing werkt, en met welke laser wij werken, laten we eens kijken naar de voordelen van laserontharen bij onze laserkliniek:

  1. Permanente haarvermindering: Onze geavanceerde technologieën zorgen voor blijvende resultaten, waardoor je die eindeloze strijd tegen ongewenst haar kunt beëindigen. Dit is een echte gamechanger voor sporters die ongewenst haar willen verwijderen.
  2. Veilig en pijnloos: Onze behandelingen zijn veilig en vrijwel pijnloos, met minimaal ongemak tijdens en na de sessies. Lees ook onze blog over de ervaring van pijnloos laser ontharen.
  3. Geschikt voor alle huidtypes: Onze lasers zijn geschikt voor diverse huidtypes en haarkleuren, waardoor vrijwel iedereen kan profiteren van laserontharing.
  4. Tijdbesparend: Vergeet het gedoe van regelmatig scheren of waxen. Laserontharing bespaart je tijd en moeite op de lange termijn.
  5. Verbeterde huidkwaliteit: Laserontharing kan ook de textuur van je huid verbeteren, waardoor je een gladdere, zachtere huid krijgt.

Tip: Lees ook onze blog met de 5 redenen waarom je juist nu moet starten met laser ontharen.

Laser ontharen

Laserontharen is een geavanceerde en effectieve methode om ongewenste haargroei aan te pakken. Ik kan jullie maar één juiste tip geven en dat is: Kies altijd voor een huidtherapeutische kliniek, voor de juiste zorg en kwaliteit. Bij JMH de Huidkliniek staan onze huidtherapeuten altijd voor je klaar om je te begeleiden naar een haarvrije toekomst. Met onze expertise en geavanceerde technologieën kunnen we blijvende resultaten leveren in een comfortabele en veilige omgeving. Zeg vaarwel tegen ongewenst haar en hallo tegen een zijdezachte huid!

Heb je nog vragen over laserontharen of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op. Bij JMH de Huidkliniek helpen we je graag op weg naar je mooiste zelf.

Welke verzekering vergoed laser ontharen?

De vergoeding voor laserontharen varieert per verzekeraar en hangt af van het type zorgverzekering dat je hebt. Sommige aanvullende verzekeringen dekken laserontharen, vooral als het om medische redenen wordt aanbevolen. Raadpleeg onze gedetailleerde blog over verzekeringsvergoedingen voor meer informatie en check altijd je polis of neem contact op met je verzekeraar.

Hoeveel kost laser ontharen?

De kosten van laserontharen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het te behandelen gebied en het aantal benodigde sessies. Gemiddeld vereisen de meeste gebieden meerdere behandelingen voor optimaal resultaat. Wij bieden concurrerende prijzen en pakketten, en tijdens een consultatie kunnen we een persoonlijk behandelplan opstellen met een bijbehorende prijsopgave.

Auteur: Huidtherapeut Kim

×