Laserontharen deventer JMH de huidkliniek

Wat is het verschil tussen Laser en IPL ontharen?

Yes, de lente komt er weer aan. Dit betekent dat de dikke winterkleding weer in de kast kan en iedereen snel naar buiten sprint om te genieten van het mooie weer. Dit is ook het moment dat de ongewenste haren weer tevoorschijn komen. Laserontharing is hiervoor de oplossing, maar welke variant is beter: Laser of IPL ontharen?

Wat is het verschil? 

Grote kans dat je beide termen wel een keer bent tegengekomen in jouw zoektocht naar het definitief verwijderen van je ongewenste haren. Beide varianten hebben namelijk hetzelfde doel maar geven helaas niet hetzelfde resultaat. De hoogste tijd om hier wat meer duidelijkheid over te geven.

Gelijkenissen tussen Laser en IPL ontharen

We beginnen eerst met de gelijkenis, want zowel Laser als IPL werken op basis van licht en warmte. Het licht (straling) wordt in de huid omgezet in warmte om het haarzakje te vernietigen. Door de haarzakjes te vernietigen kunnen er geen nieuw haartjes meer groeien.

Verschillen 

Ontharen is een veelgebruikte cosmetische procedure en de twee populairste methoden zijn IPL (Intense Pulsed Light) en laserontharing. Hoewel beide methoden effectief zijn voor haarverwijdering, hebben ze elk hun unieke kenmerken en verschillen. Hieronder leggen wij je uit wat de verschillen zijn. Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

Soort licht 

Het belangrijkste verschil zit in het soort licht. Een IPL werkt namelijk op basis van een flitslicht met meerdere kleuren (golflengtes) en een laser werkt met een laserlicht met 1 kleur (golflengte). Doordat de laser met 1 kleur werkt wordt alle energie alleen gericht op de donkere kleur van het haarzakje. Hierdoor kan met volle kracht het haarzakje worden vernietigd.

De IPL richt zich op meerdere kleuren. Hierdoor komt de straling niet op één plek terecht: de straling verspreidt zich over meerdere plekken en in meerdere structuren van de huid. Dit heeft als resultaat dat de kracht van de straling op het haarzakje veel minder sterk is. Hierdoor kan het haarzakje niet volledig worden vernietigd. Dit zorgt ervoor dat, in vergelijking met de laser, er met de IPL meer behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Veiligheid 

Een ander verschil is de veiligheid van de behandeling. Dit wordt bepaald door bovenstaande lichttechniek. De IPL richt zich (zoals je inmiddels weet) op meerdere plekken waardoor het niet alleen minder effectief is voor de haarwortels, maar er ook kans is op beschadiging van de omliggende huid. Er kan zelfs pigmentverschuiving ontstaan. Daarom kan IPL alleen toegepast worden bij mensen met een lichte huid. 

Laser ontharen daarentegen kan wel worden toegepast op alle huidtypes. Dit komt omdat er verschillende lasers zijn die je aangepast aan het huidtype kan inzetten. 

Bediening door een specialist 

Het laatste belangrijke verschil wat je moet weten is de kennis die vereist is bij de behandelingen. De behandelaar met een laser moet een opleiding hebben gevolgd. Ook gelden er voor laserbehandelingen kwaliteitseisen. Voor behandelingen met de IPL is dat heel anders. Zo zijn er geen kwaliteitseisen voor de behandeling en mag iedereen het apparaat bedienen zonder opleiding. Ons advies is dan ook om altijd naar een huidtherapeut te gaan voor laserbehandelingen.

Wat heeft onze voorkeur?

Wij bij JMH de Huidkliniek geven voorkeur aan laser ontharen en maken gebruik van de Thunder MT Laser van Quanta System. Een kleine uitleg: de MT staat voor `Mixed Technologie`. De laser bevat namelijk 2 lasers: de Alexandrite en de YAG. De Alexandrite werkt op pigment en de YAG op roodheden, de rode bloedtoevoer naar het haarzakje toe. Het voordeel is dat de lasers tegelijk maar ook los van elkaar ingezet worden. Hierdoor is de Thunder MT geschikt voor alle huidtypes. Lees ook onze blog over de ervaring van pijnloos laser ontharen.

En nu terug naar de vraag: wat is het verschil tussen laser en IPL ontharen? Hieronder nogmaals een keer alle verschillen tussen Laser en IPL ontharing. 

LASER ONTHARENIPL ONTHAREN
Gericht op 1 kleur (golflengte). Hierdoor wordt alle energie van de straling op het haarzakje gericht. Resultaat: het haarzakje wordt volledig vernietigd.Gericht op meerdere kleuren (golflengtes). Hierdoor raakt de straling niet alleen het haarzakje, maar ook de huid daaromheen. Dit betekent dat de energie van de straling verdeeld moet worden over de verschillende plekken. Hierdoor neemt de kracht af. Resultaat: het haarzakje wordt niet volledig vernietigd.
Geschikt voor alle huidtypes.Alleen geschikt voor lichte huidtypes.
Alleen specialisten met een opleiding mogen de laser bedienen.Iedereen mag het IPL apparaat bedienen.

Mag alleen behandeld worden volgens laserbehandeling kwaliteitseisen.
Gelden geen behandeling kwaliteitseisen.
6-8 behandelingen nodig15 behandelingen nodig

Gratis consult 

Benieuwd of laser ontharen wat voor jou is? Tijdens een gratis consult kijken we naar jouw ongewenste haren. Aan de hand van deze analyse stellen we een vrijblijvend behandelplan op.

Tip: Lees ook onze blog met de 5 redenen waarom je juist nu moet starten met laser ontharen.

Bekijk onze actie: 5+ 1 behandeling gratis.

Vragen?

info@jemooistehuid.nl
+31 (0) 85 303 27 39

laser ontharen actie
×