Wat is het verschil tussen een huidtherapeut, dermatoloog en schoonheidsspecialist?

Het vinden van de juiste huidspecialist kan lastig en verwarrend zijn. Er zijn namelijk verschillende beroepen die zich bezighouden met het verbeteren van de huid.

Schoonheidsspecialisten, dermatologen en huidtherapeuten zijn de bekendste. Maar wat is het verschil tussen hen?

Wij gaan je helpen bij het vinden van de juiste huid professional (in Deventer).

Foto facial JMH de Huidkliniek

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialisten zijn professionals die zich richten op het cosmetisch verbeteren van de huid. Ze reinigen en verzorgen je huid, voeren verschillende soorten massages uit en brengen make-up aan. Ook epileren ze wenkbrauwen of voeren ontharingsbehandelingen uit door middel van harsen. Een schoonheidsspecialiste kan zich specialiseren, waarna zij ook bepaalde huid verbeterende behandelingen mag uitvoeren. Zoals behandelingen voor milde acne. 

Een schoonheidsspecialiste en huidtherapeut vullen elkaar perfect aan. Zo kan je voor ontspanning en verzorging naar een schoonheidsspecialiste en voor huidverbetering naar een huidtherapeut. 

Op zoek naar een schoonheidsspecialist in Deventer? Wij nodigen je graag bij ons uit. Na een uitgebreide huidanalyse kunnen wij eerst helpen jouw huid in een perfecte conditie te krijgen. Wil je daarna alsnog graag naar een schoonheidsspecialist? Wij werken met verschillende schoonheidsspecialistes in Deventer samen en kunnen je hier goed in adviseren.

Let op! iedereen mag zich schoonheidsspecialist noemen.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met huidziekten: aandoeningen van de huid, nagels en/of het haar. Zij diagnosticeren en behandelen aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en huidkanker. De behandelmogelijkheden van de dermatoloog lopen uiteen. Ze stellen een diagnose, mogen medicatie voorschrijven en behandelen de huid (ook operatief).

De dermatoloog en huidtherapeut vullen elkaar ook goed aan. Zo komt het vaak voor dat de dermatoloog medicatie voorschrijft bij bijvoorbeeld acne, en de huidtherapeut ondersteunende acnetherapie behandelingen uitvoert. 

Op zoek naar een dermatoloog in Deventer? Neem dan een kijkje op de website van het Deventer ziekenhuis.

Let op! Dermatoloog is een beschermde titel.

Huidtherapeut

Huidtherapeuten zijn professionals die zich richten op de verbetering van de huid. Ze behandelen uiteenlopende huidaandoeningen zoals acne, couperose en hyperpigmentatie. Ook laser ontharen, microneedling en diepte reinigingen worden dagelijks uitgevoerd. De huidtherapeut behandelt de zieke en beschadigde huid maar kan ook ingezet worden voor het verzorgen (en verjongen) van de gezonde huid. (De huidtherapeut is er voor er voor iedereen met een huid ;))

Let op! Huidtherapeut is een beschermde titel. 

Elektrisch epileren

Verschil huidtherapeut, dermatoloog en schoonheidsspecialist

Voordat je een behandeling ondergaat, is het belangrijk om eerst te weten wat je specifieke huidprobleem en/of doel is. Daarna kun je kijken welke behandelaar het beste bij jouw behoefte past.

Nog even op een rijtje:

  • De schoonheidsspecialist is voor cosmetische doeleinden (in het gezicht). Ga voor een verzorging van je huid of ontspan met een heerlijke gezichtsmassage en masker.
  • De huidtherapeut helpt jou bij het verbeteren van jouw huid. De huidtherapeut helpt de gezonde huid gezond (en jong) te houden en de huid met problemen te verbeteren. Ga bijvoorbeeld voor een diepte reiniging, laser ontharing, huidverjongingsbehandeling, acnelittekentherapie of het verwijderen van couperose.
  • De dermatoloog helpt jou wanneer je last hebt van een huidziekte: aandoeningen van de huid, nagels en/of het haar.  

Last van eczeem, psoriasis of niet genezende huidplekjes? Dan raden we aan om eerst langs de huisarts te gaan. De huisarts kan je verwijzen, afhankelijk van de ernst en het type huidaandoening, naar de dermatoloog of naar de huidtherapeut.

Gezondheidscentrum Sint Jozef Deventer

In het gezondheidscentrum Sint Jozef in Deventer zitten gekwalificeerde huidtherapeuten die je kunnen helpen bij het verbeteren van jouw huid. 

Twijfel je over de behandeling? Wij helpen je graag tijdens een gratis en vrijblijvend consult. En als wij je niet kunnen helpen verwijzen we je graag door naar een van onze collega’s zodat ook jij aan de mooiste versie van jouw huid kan werken. 

Tot snel!

Huidtherapeut Deventer ontharen laseren
×