Laser pigmentvlekken

Pigmentvlekken verwijderen

Een pigmentvlek is een plaatselijk overschot van pigment in de huid en ontstaat door een bundeling van pigmentcellen. Dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Een pigmentvlek kan verschillende oorzaken hebben: huidveroudering, zonlicht of bijvoorbeeld het gebruik van 'de pil'. Een pigmentvlek kan geen kwaad maar wordt vaak als storend ervaren. Bijna alle pigmentvlekken kunnen goed behandeld worden met een laserbehandeling.

Lees hieronder verder
Pigment vlekken verwijderen deventer

Consult

Bij JMH de Huidkliniek starten we altijd met een gratis consult. Tijdens dit consult beoordeeld de huidtherapeut de pigmentvlek(ken). Voorafgaand kan er gevraagd worden om een foto via Whatsapp te sturen. Bij afwijkende pigmentvlekken zal de huidtherapeut adviseren om eerst een afspraak te maken met de huisarts. Tijdens het consult krijg je mondelinge en schriftelijke informatie over de behandeling. Bij JMH de Huidkliniek behandelen wij geen melasma oftewel zwangerschapsmasker met de laser.

Laserbehandeling


JMH de Huidkliniek behandelt pigmentvlekken met de Thunder MT laser. Met deze laser kunnen meerdere vlekken in een korte tijd worden behandeld. Door gebruik te maken van de Thunder MT laser gaat de laserstraal door de bovenste huidlaag waardoor de opperhuid minimaal wordt belast. In sommige gevallen zijn er meerdere behandelingen nodig, maar de Thunder MT laser is zeer krachtig en effectief.

Pigment vlekken verwijderen
Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op de huid die ontstaan door een ophoping van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid. JMH de huidkliniek biedt verschillende behandelingsopties voor pigmentvlekken, waaronder lasertherapie. Door middel van lasertherapie kan de kliniek gericht de melanine in de huid targeten, waardoor de donkere vlekken verminderen. De huidtherapeuten van JMH de huidkliniek zal je helpen bij het bepalen welke behandeling het beste bij uw huid past en u adviseren over de juiste behandelingsplan.

Kunnen pigmentvlekken terugkomen na een behandeling?

Er is een kans dat pigmentvlekken terugkomen na een behandeling met de Thunder MT laser, die gebruikt wordt voor de lasertherapie. Dit kan afhangen van factoren zoals de huidtype, de oorspronkelijke oorzaak van de pigmentvlekken en de manier waarop de huid na de behandeling is verzorgd. Het is belangrijk om na de behandeling met de Thunder MT laser de huid te beschermen tegen de zon, en om een verantwoorde het behandel plan te volgen voor het verminderen van de kans op terugkerende pigmentvlekken. Regelmatige follow-up bezoeken aan de huidtherapeut kan helpen bij het voorkomen van terugval.

Wat is hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie is een aandoening waarbij de huid teveel pigment aanmaakt, waardoor donkere vlekken of plakkaten ontstaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals overmatige blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, huidbeschadiging of bepaalde medische aandoeningen. Behandeling van hyperpigmentatie kan bestaan uit verschillende opties zoals lasertherapie, waarbij de laser gericht is op de ophoping van melanine in de huid, waardoor de donkere vlekken verminderen. Andere methoden kunnen ook crèmes, lotions of peelings.  zijn. De behandelingsoptie die het meest geschikt is voor u zal afhangen van de oorzaak en ernst van de hyperpigmentatie en de huid conditie.

Is pigment hetzelfde als hyperpigmentatie?

Pigment en hyperpigmentatie zijn verwante maar verschillende termen die verwijzen naar de kleur van de huid. Pigment is het natuurlijke pigment van de huid dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid. Hyperpigmentatie is een aandoening waarbij de huid teveel pigment aanmaakt, waardoor donkere vlekken of plakkaten ontstaan. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals hormonale veranderingen, blootstelling aan de zon, huidbeschadiging of bepaalde medische aandoeningen. Hyperpigmentatie kan worden behandeld met behandelingen zoals lasertherapie, die gericht is op verminderen van het overtollige melanine. Het is belangrijk om professioneel advies te vragen en een behandelingsplan op maat te krijgen voor de beste resultaten.

Pigmentvlekken in het gezicht wat nu?

Als u last heeft van pigmentvlekken in het gezicht, zijn er verschillende opties voor behandeling beschikbaar. Een populaire methode is lasertherapie die gericht is op de vermindering van de ophoping van melanine, waardoor de donkere vlekken verminderen. Er zijn verschillende soorten laserbehandelingen beschikbaar die afgestemd kunnen worden op het specifieke type pigmentvlekken en huidtype. Ook huidtherapeutische behandelingen zoals chemische peelings, microdermabrasie, of topische crèmes en zalven kunnen gebruikt worden. Het is belangrijk om professioneel advies te vragen en een behandelingsplan op maat te krijgen voor de beste resultaten.

Kun je witte pigmentvlekken behandelen?

Witte pigmentvlekken, ook wel bekend als leucoderma, zijn witte vlekken op de huid die ontstaan door een afname van melanine in die specifieke huidgebieden. Er zijn een aantal behandelingsopties beschikbaar voor het behandelen van witte pigmentvlekken, een van de populaire opties is lasertherapie. Bepaalde soorten lasers, zoals de Nd:YAG laser kan effectief zijn bij het verminderen van de witte vlekken door het aanmaken van melanine productie in de huid. Zoals altijd, is het belangrijk om een professionele medische opinie in te winnen om te bepalen welke behandeling het beste bij uw specifieke situatie past.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om pigmentvlekken te verwijderen?

Het aantal behandelingen dat nodig is om pigmentvlekken te verwijderen, hangt af van de ernst van de vlekken, de oorspronkelijke oorzaak van de pigmentvlekken, en de gekozen behandelingsmethode. Bijvoorbeeld, sommige behandelingen, zoals lasertherapie, kunnen in één of enkele sessies resultaat opleveren, terwijl andere behandelingen, zoals topische crèmes, een consistente en regelmatige toepassing vereisen. Het is ook afhankelijk van het type pigmentvlekken, sommige kunnen makkelijker te verwijderen zijn dan andere. Het is belangrijk om professioneel advies te vragen en een behandelingsplan op maat te krijgen van een huidtherapeut. Zo krijgt u een indicatie van de verwachte duur en het aantal behandelingen die nodig zijn voor uw specifieke geval.

Prijslijst

Enkel pigment plekje
€75
€75
Pigmentvlekken klein
€100
€100
Pigmentvlekken middel
€125
€125
Pigmentvlekken extra groot
€175
€175

Vergoeding zorgverzekeraar

Een laserbehandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken kan (deels) worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor de voorwaarden.

×