Laser beenvaatjes

Beenvaatjes Laseren

Voor beenvaatjes laseren of spataderen verwijderen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden geavanceerde laserbehandelingen aan om deze cosmetische zorgen aan te pakken.

Bij JMH de Huidkliniek zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van deze vaatjes en laten ze als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Lees hieronder verder

Laser beenvaatjes

Beenvaatjes Laseren

Beenvaatjes laseren is een van de meest populaire methoden om van ongewenste beenvaatjes af te komen. Met behulp van geavanceerde laserapparatuur richten we ons op de specifieke bloedvaten, waardoor ze selectief worden vernietigd zonder schade aan te richten aan het omliggende weefsel. Onze deskundige huidtherapeuten zorgen voor een veilige en effectieve laserbehandeling.

Spataderen verwijderen

Naast het laseren van beenvaatjes bieden wij ook laserbehandelingen aan voor het verwijderen van spataderen. Deze behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van grotere en meer zichtbare aderen. Met dezelfde geavanceerde laserapparatuur kunnen we de spataderen selectief behandelen, waardoor ze geleidelijk vervagen en uiteindelijk volledig verdwijnen. Onze laserbehandeling voor spataderen is een uitstekend alternatief voor traditionele chirurgische ingrepen.

Onze laserbehandelingen voor het verwijderen van beenvaatjes en spataderen zijn veilig, effectief en hebben minimale hersteltijd. Ons deskundige team zal ervoor zorgen dat je de best mogelijke zorg en resultaten krijgt.

Consult beenvaatjes/ spataderen behandeling

Gemiddeld zijn er bij beenvaatjes 1 tot 3 laserbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Bij JMH de Huidkliniek starten we altijd met een persoonlijk consult. Tijdens dit consult stellen we een persoonlijk behandelplan met je op. Hierin krijg je advies over het aantal behandelingen, de nazorg en de kosten.

Laserbehandeling

Bij JMH de Huidkliniek maken wij gebruik van de Thunder MT laser. Dit is een laser die twee verschillende lasers combineert waardoor het resultaat effectiever en efficiënter is dan bij andere lasers. De eerste laser is de Alexandrite laser, welke de rode en de paarse vaatjes behandelt. Door deze laser kleurt het vaatje direct blauw. Binnen een fractie van een seconde wordt daarna het blauwe vaatje met de Nd:YAG laser nabehandeld. Door gebruik te maken van deze combinatie worden alle beenvaatjes behandeld en is het resultaat veel effectiever dan met maar één laser.

Beenvaatjes laseren

“Onze nieuwe video toont de laserbehandeling voor beenvaatjes. Bekijk hoe eenvoudig en effectief laseren van beenvaatjes kan zijn. Bekijk nu onze video om meer te weten te komen over deze innovatieve behandeling.”

Wat zijn beenvaatjes?

Beenvaatjes zijn verwijde aders die vaak zichtbaar zijn aan de oppervlakte van de huid. Ze ontstaan door verzwakking van de vaatwanden of een verminderde bloedstroom. Veel mensen kiezen ervoor om deze beenvaatjes te behandelen door middel van lasertherapie, waarbij de aders worden aangepakt met een specifieke laser om deze te laten verdwijnen. De oorzaak van beenvaatjes kunnen diverse factoren zijn zoals hormonale verandering, erfelijkheid, leeftijd en ook overmatig staan of zitten.

Kan ik beenvaatjes laseren?

Beenvaatjes kunnen vaak succesvol behandeld worden met lasertherapie. De laser richt zich op de ader en verhit hem waardoor de vaatwand zich vernauwd. Hierdoor verdwijnt de ader uiteindelijk.

Lasertherapie is een populair alternatief voor chirurgische behandelingen, aangezien het een minimale invasie is, weinig tot geen pijn veroorzaakt en snel herstel biedt. Dit maakt de laserbehandeling een efficiënte manier voor het verwijderen van beenvaatjes.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle vormen van beenvaatjes behandeld kunnen worden met laser. Beperkingen kunnen zijn: huidskleur, soort van vaatjes, diepte e.d.

Vraag altijd eerst professioneel advies van een huidtherapeut.

Kun je kleine spataderen verwijderen?

Spataderen kunnen vaak succesvol behandeld worden door middel van lasertherapie.

Laserbehandeling is een van de meest populaire methoden voor het verwijderen van spataderen, aangezien het een minimale invasie is, weinig tot geen pijn veroorzaakt en snel herstel biedt. Dit gebeurt door gericht gebruik van laserstraling waarbij de vaatwand van de spatader wordt vernauwd, waardoor het bloed niet meer kan stromen en de ader zich uiteindelijk oplost.

Er zijn verschillende soorten laserbehandelingen voor spataderen beschikbaar, afhankelijk van de grootte en locatie van de ader.

Bespreek de mogelijkheden met een gecertificeerde huidtherapeut. 

Wat zijn de kosten voor het verwijderen van spataderen?

De kosten voor het verwijderen van kliene spataderen via lasertherapie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van de ader, de ervaring van de behandelend arts, en of u privéverzekering heeft of niet.

De prijs voor een laserbehandeling van spataderen kan variëren tussen de €75 en €275 per gebied.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze behandelingen vaak meerdere sessies nodig zijn, dus de totale kosten kunnen oplopen.

In sommige gevallen wordt de behandeling vergoedt door de zorgverzekeraar, maar dat kan variëren per verzekeraar, dus het is aan te raden om contact op te nemen met uw verzekeraar voor meer informatie over de vergoedingen die zij bieden.

Heb je pijn na het verwijderen kleine spataderen?

Het is normaal om enige pijn of ongemak te voelen na een laserbehandeling voor het verwijderen van spataderen. Deze pijn is meestal mild en duurt slechts een paar dagen.

De behandelde huid kan ook rood, gezwollen en gevoelig zijn. Dit kan een paar weken duren.  De meeste patiënten beschrijven de pijn als een branderig of stekend gevoel. Het is verdraagbaar en kan worden beheerd met pijnstillers.

De behandelde gebieden kunnen de eerste dagen gevoelig zijn. Het is daarom verstandig om in de eerste paar dagen na de behandeling, sport of inspanning te vermijden. Ook het dragen van strakke kleding raden we af. 

Meestal is geen verdere verzorging nodig en kan men direct na de behandeling weer aan het werk.

Nazorg na het verwijderen van kleine spataderen?

Het is belangrijk om na een laserbehandeling voor het verwijderen van spataderen, de huid goed te verzorgen. 

Goede nazorg is belangrijk om het herstelproces te ondersteunen en om de risico op complicaties te verminderen. 

Onderstaand een aantal richtlijnen voor nazorg die vaak worden aanbevolen na een laserbehandeling voor spataderen:

  • Vermijd fysieke inspanning en zware oefening gedurende een paar dagen na de behandeling
  • Vermijd het dragen van strakke kleding of sokken op de behandelde gebieden gedurende enkele dagen
  • Vermijd overmatige blootstelling aan zonlicht of UV-straling gedurende enkele weken na de behandeling
  • Dagelijks de behandelde gebieden koelen
  • Breng eventueel aanbevolen crèmes of zalven aan om de huid te verzachten
  • Neem contact op met uw arts als u ongewoon ongemak of veranderingen in de huid opmerkt.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze adviezen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behandeling. Daarom raden we aan om uw arts te raadplegen voor specifieke aanwijzingen en afspraken te maken voor controle bezoeken na de behandeling.

Prijslijst

Enkel plekje
€100
€100
Klein gebied
€150
€150
Middelgroot gebied
€215
€215
Groot gebied
€275
€275
×