Gemiddeld zijn er bij beenvaatjes 1 tot 3 laserbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Bij JMH de Huidkliniek starten we altijd met een persoonlijk consult. Tijdens dit consult stellen we een persoonlijk behandelplan met je op. Hierin krijg je advies over het aantal behandelingen, de nazorg en de kosten.
Bij JMH de Huidkliniek maken wij gebruik van de Thunder MT laser. Dit is een laser die twee verschillende lasers combineert waardoor het resultaat effectiever en efficiënter is dan bij andere lasers. De eerste laser is de Alexandrite laser, welke de rode en de paarse vaatjes behandelt. Door deze laser kleurt het vaatje direct blauw. Binnen een fractie van een seconde wordt daarna het blauwe vaatje met de Nd:YAG laser nabehandeld. Door gebruik te maken van deze combinatie worden alle beenvaatjes behandeld en is het resultaat veel effectiever dan met maar één laser.
“Onze nieuwe video toont de laserbehandeling voor beenvaatjes. Bekijk hoe eenvoudig en effectief laseren van beenvaatjes kan zijn. Bekijk nu onze video om meer te weten te komen over deze innovatieve behandeling.”
Beenvaatjes zijn verwijde aders die vaak zichtbaar zijn aan de oppervlakte van de huid. Ze ontstaan door verzwakking van de vaatwanden of een verminderde bloedstroom. Veel mensen kiezen ervoor om deze beenvaatjes te behandelen door middel van lasertherapie, waarbij de aders worden aangepakt met een specifieke laser om deze te laten verdwijnen. De oorzaak van beenvaatjes kunnen diverse factoren zijn zoals hormonale verandering, erfelijkheid, leeftijd en ook overmatig staan of zitten.
Beenvaatjes kunnen vaak succesvol behandeld worden met lasertherapie. De laser richt zich op de ader en verhit hem waardoor de vaatwand zich vernauwd. Hierdoor verdwijnt de ader uiteindelijk.
Lasertherapie is een populair alternatief voor chirurgische behandelingen, aangezien het een minimale invasie is, weinig tot geen pijn veroorzaakt en snel herstel biedt. Dit maakt de laserbehandeling een efficiënte manier voor het verwijderen van beenvaatjes.
Het is belangrijk om te weten dat niet alle vormen van beenvaatjes behandeld kunnen worden met laser. Beperkingen kunnen zijn: huidskleur, soort van vaatjes, diepte e.d.
Vraag altijd eerst professioneel advies van een huidtherapeut.
Spataderen kunnen vaak succesvol behandeld worden door middel van lasertherapie.
Laserbehandeling is een van de meest populaire methoden voor het verwijderen van spataderen, aangezien het een minimale invasie is, weinig tot geen pijn veroorzaakt en snel herstel biedt. Dit gebeurt door gericht gebruik van laserstraling waarbij de vaatwand van de spatader wordt vernauwd, waardoor het bloed niet meer kan stromen en de ader zich uiteindelijk oplost.
Er zijn verschillende soorten laserbehandelingen voor spataderen beschikbaar, afhankelijk van de grootte en locatie van de ader.
Bespreek de mogelijkheden met een gecertificeerde huidtherapeut.
De kosten voor het verwijderen van kliene spataderen via lasertherapie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van de ader, de ervaring van de behandelend arts, en of u privéverzekering heeft of niet.
De prijs voor een laserbehandeling van spataderen kan variëren tussen de €75 en €275 per gebied.
Het is belangrijk om te onthouden dat deze behandelingen vaak meerdere sessies nodig zijn, dus de totale kosten kunnen oplopen.
In sommige gevallen wordt de behandeling vergoedt door de zorgverzekeraar, maar dat kan variëren per verzekeraar, dus het is aan te raden om contact op te nemen met uw verzekeraar voor meer informatie over de vergoedingen die zij bieden.
Het is normaal om enige pijn of ongemak te voelen na een laserbehandeling voor het verwijderen van spataderen. Deze pijn is meestal mild en duurt slechts een paar dagen.
De behandelde huid kan ook rood, gezwollen en gevoelig zijn. Dit kan een paar weken duren. De meeste patiënten beschrijven de pijn als een branderig of stekend gevoel. Het is verdraagbaar en kan worden beheerd met pijnstillers.
De behandelde gebieden kunnen de eerste dagen gevoelig zijn. Het is daarom verstandig om in de eerste paar dagen na de behandeling, sport of inspanning te vermijden. Ook het dragen van strakke kleding raden we af.
Meestal is geen verdere verzorging nodig en kan men direct na de behandeling weer aan het werk.
Het is belangrijk om na een laserbehandeling voor het verwijderen van spataderen, de huid goed te verzorgen.
Goede nazorg is belangrijk om het herstelproces te ondersteunen en om de risico op complicaties te verminderen.
Onderstaand een aantal richtlijnen voor nazorg die vaak worden aanbevolen na een laserbehandeling voor spataderen:
Het is belangrijk om te benadrukken dat deze adviezen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behandeling. Daarom raden we aan om uw arts te raadplegen voor specifieke aanwijzingen en afspraken te maken voor controle bezoeken na de behandeling.
Prijslijst