Laser beenvaatjes

Beenvaatjes verwijderen

Stoor je je aan oppervlakkig verwijde beenvaatjes? Ontsierde vaatjes in de vorm van zichtbare kleine rode of blauwe lijntjes of vlekken op je benen? Dit worden ook wel spataders genoemd. Spataders ontstaan meestal spontaan of worden veroorzaakt door dieper gelegen spataderen. Bij JMH de Huidkliniek zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van deze vaatjes en laten ze als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Lees hieronder verder
Laser beenvaatjes

Consult beenvaatjes laserbehandeling

Gemiddeld zijn er bij beenvaatjes 1 tot 3 laserbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Bij JMH de Huidkliniek starten we altijd met een persoonlijk consult. Tijdens dit consult stellen we een persoonlijk behandelplan met je op. Hierin krijg je advies over het aantal behandelingen, de nazorg en de kosten.

Laserbehandeling beenvaatjes

Bij JMH de Huidkliniek maken wij gebruik van de Thunder MT laser. Dit is een laser die twee verschillende lasers combineert waardoor het resultaat effectiever en efficiënter is dan bij andere lasers. De eerste laser is de Alexandrite laser, welke de rode en de paarse vaatjes behandelt. Door deze laser kleurt het vaatje direct blauw. Binnen een fractie van een seconde wordt daarna het blauwe vaatje met de Nd:YAG laser nabehandeld. Door gebruik te maken van deze combinatie worden alle beenvaatjes behandeld en is het resultaat veel effectiever dan met maar één laser.

“Onze nieuwe video toont de laserbehandeling voor beenvaatjes. Bekijk hoe eenvoudig en effectief laseren van beenvaatjes kan zijn. Bekijk nu onze video om meer te weten te komen over deze innovatieve behandeling.”

Wat zijn beenvaatjes?

Beenvaatjes zijn verwijde aders die vaak zichtbaar zijn aan de oppervlakte van de huid. Ze ontstaan door verzwakking van de vaatwanden of een verminderde bloedstroom. Veel mensen kiezen ervoor om deze beenvaatjes te behandelen door middel van lasertherapie, waarbij de aders worden aangepakt met een specifieke laser om deze te laten verdwijnen. De oorzaak van beenvaatjes kunnen diverse factoren zijn zoals hormonale verandering, erfelijkheid, leeftijd en ook overmatig staan of zitten.

Kan ik beenvaatjes laseren?

Beenvaatjes kunnen vaak succesvol behandeld worden met lasertherapie. De laser richt zich op de ader en verhit hem waardoor de vaatwand zich vernauwd. Hierdoor verdwijnt de ader uiteindelijk. Lasertherapie is een populair alternatief voor chirurgische behandelingen, aangezien het een minimale invasie is, weinig tot geen pijn veroorzaakt en snel herstel biedt. Dit is een efficiënte manier voor het verwijderen van beenvaatjes. Het is echter wel belangrijk om te weten dat niet alle vormen van Beenvaatjes behandeld kunnen worden met laser en er zijn ook beperkingen zoals huidskleur, soort van vaatjes, diepte e.d die mee moeten worden beoordeeld.

Kun je kleine spataderen verwijderen?

Spataderen kunnen vaak succesvol behandeld worden door middel van lasertherapie. Laserbehandeling is een van de meest populaire methoden voor het verwijderen van spataderen, aangezien het een minimale invasie is, weinig tot geen pijn veroorzaakt en snel herstel biedt. Dit gebeurt door gericht gebruik van laserstraling waarbij de vaatwand van de spatader wordt vernauwd, waardoor het bloed niet meer kan stromen en de ader zich uiteindelijk oplost. Er zijn verschillende soorten laserbehandelingen voor spataderen beschikbaar afhankelijk van de grootte en locatie van de ader. Het is wel belangrijk om te weten dat de uitkomst van de behandeling en de geschiktheid ervan moet beoordeeld worden door een professioneel.

Wat zijn de kosten voor het verwijderen van spataderen?

De kosten voor het verwijderen van kliene spataderen via lasertherapie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van de ader, de ervaring van de behandelend arts, en of u privéverzekering heeft of niet. De prijs voor een laserbehandeling van spataderen kan variëren tussen de €75 en €275 per gebied. Het is belangrijk om te onthouden dat deze behandelingen vaak meerdere sessies nodig zijn, dus de totale kosten kunnen oplopen. In sommige gevallen wordt de behandeling vergoedt door de zorgverzekeraar, maar dat kan variëren per verzekeraar, dus het is aan te raden om contact op te nemen met uw verzekeraar voor meer informatie over de vergoedingen die zij bieden.

Heb je pijn na het verwijderen kleine spataderen?

Het is normaal om enige pijn of ongemak te voelen na een laserbehandeling voor het verwijderen van spataderen. Deze pijn is meestal mild en duurt slechts een paar dagen. De behandelde huid kan ook rood, gezwollen en gevoelig zijn, wat kan duren tot een paar weken. De meeste patiënten beschrijven de pijn als een branderig of stekend gevoel, maar het is vaak verdraagbaar en kan worden beheerd met pijnstillers.

De behandelde gebieden kunnen wel gevoelig zijn voor een paar dagen, daarom is het verstandig om in de eerste paar dagen na de behandeling te vermijden van sport of inspanning, en ook het gebruik van strakke kleding. Meestal is geen verdere verzorging nodig en kan men direct na de behandeling weer aan het werk.

Nazorg na het verwijderen van kleine spataderen?

Na een laserbehandeling voor het verwijderen van spataderen, is het belangrijk om goede nazorg te volgen om het herstelproces te ondersteunen en om te verminderen van het risico op complicaties. Hier zijn een aantal richtlijnen voor nazorg die vaak worden aanbevolen na een laserbehandeling voor spataderen:

  • Vermijd fysieke inspanning en zware oefening gedurende een paar dagen na de behandeling
  • Vermijd het dragen van strakke kleding of sokken op de behandelde gebieden gedurende enkele dagen
  • Vermijd overmatige blootstelling aan zonlicht of UV-straling gedurende enkele weken na de behandeling
  • Dagelijks de behandelde gebieden koelen
  • Breng eventueel aanbevolen crèmes of zalven aan om de huid te verzachten
  • Neem contact op met uw arts als u ongewoon ongemak of veranderingen in de huid opmerkt.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze adviezen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behandeling en de ervaring van de behandelende arts. Daarom is het aangeraden om uw arts te raadplegen voor specifieke aanwijzingen en afspraken te maken voor controle bezoeken na de behandeling.

Prijslijst

Enkel plekje
€75
€75
Klein gebied
€125
€125
Middelgroot gebied
€200
€200
Groot gebied
€275
€275
×