Transgender huidtherapie

Transgender Laserontharing: Voor een Comfortabele en Langdurige Oplossing

Bij JMH de Huidkliniek begrijpen we het belang van zelfexpressie en comfort tijdens het transitieproces. Onze transgender laserontharing biedt een comfortabele en langdurige oplossing voor het verminderen van ongewenst lichaamshaar.

Lees hieronder verder

Transgender huidtherapie

De behandeling

Ontharen gezichtshaar

Voor een vrouw is het heel fijn om een glad gezicht zonder haargroei te hebben. Het kan confronterend zijn om je elke dag te moeten scheren. Daarnaast kan je ook last hebben van ingegroeide haartjes en scheerwondjes. Ontharen met behulp van een laser is de beste oplossing voor het effectief verwijderen van donkere gezichtsbeharing. Voor lichte blonde of grijze haren in het gezicht kan je kiezen voor electrisch epileren.

Ontharen schaamstreek

Als je een geslachtsaanpassende operatie krijgt is het van belang dat (een deel van) de schaamstreek definitief onthaard is. Als je dit niet doet, bestaat de kans dat er ingegroeide haren ontstaan aan de binnenzijde van de vagina. Als de operatie achter de rug is, is het niet meer mogelijk om de schaamstreek definitief haarvrij te krijgen. Om deze reden wordt het ontharen voor de operatie gedaan. Het beste is om zo vroeg mogelijk te beginnen met het ontharen van de schaamstreek.

Ontharen gelaat

Uiteraard is het ook mogelijk om andere delen van het lichaam, zoals de rug of borst, definitief te laten ontharen. Tijdens het eerste gratis consult beoordeelt de huidtherapeut de huid en de haargroei en stelt ze samen met jou het behandelplan op.

Veelgestelde vragen over transgender laserontharing

Wat zijn de aanbevelingen voor laser ontharen voor transgenders?

Transgender patiënten moeten kiezen voor een gekwalificeerde en ervaren laser therapeut. Een therapeut met specifieke ervaring met transgender zorg is aanbevolen. Hormonale veranderingen tijdens de transitie moeten worden geëvalueerd door een therapeut voor een veilige laser ontharing.

Welke risico's zijn er specifiek verbonden aan laser ontharen voor transgenders?

Laser ontharen bij transgenders kan specifieke risico's met zich meebrengen. Hormonale veranderingen tijdens de transitie kunnen invloed hebben op de haargroei. Raadpleeg een gekwalificeerde arts en een ervaren laser therapeut voor meer informatie over risico's en voordelen van laser ontharen voor transgenders.

Wat zijn de vergoedingen voor laser ontharen bij transgender behandelingen?

De vergoedingen voor laser ontharen bij transgender behandelingen kunnen variëren afhankelijk van de verzekeraar en de specifieke verzekeringspolis.

Sommige verzekeringsmaatschappijen beschouwen laser ontharen als een onderdeel van de genderaffirmatiebehandeling en vergoeden deze dan wel.

Andere verzekeringsmaatschappijen beschouwen laser ontharen als cosmetische behandeling en vergoeden deze dan niet.

Het is aanbevolen om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij om te controleren wat de vergoedingen zijn voor laser ontharen bij transgender behandelingen. 

Wat is transgender laserontharing?

Transgender laserontharing is een professionele ontharingsbehandeling die specifiek is ontworpen voor transgender personen. Het maakt gebruik van geavanceerde laserapparatuur om ongewenst lichaamshaar te verminderen en biedt een comfortabele en langdurige oplossing voor een gladdere huid.

Wil je meer weten over  laserontharing? Lees dan verder over wat is laserontharen voor uitgebreide informatie.

Hoe werkt transgender laserontharing?

Laserontharing maakt gebruik van geconcentreerde lichtpulsen om haarzakjes te targeten. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar en omgezet in warmte, waardoor de haarzakjes worden beschadigd en de haargroei wordt vertraagd of gestopt.

Wil je meer weten over de werking van laserontharing? Lees dan verder over hoe laser ontharen werkt voor uitgebreide informatie.

Is transgender laserontharing pijnlijk?

Bij JMH de Huidkliniek zorgen we ervoor dat onze transgender laserontharing behandelingen zo comfortabel mogelijk zijn. Hoewel sommige mensen een licht prikkelend gevoel kunnen ervaren, wordt de procedure over het algemeen als goed te verdragen beschouwd.

Kosten

Transgenderzorg wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor het vergoeden van de behandelingen heb je wel een verwijzing van je behandelend arts nodig. Het kan zijn dat je daar niet op wilt wachten en eerder wilt starten met de behandeling. In dat geval bespreken we de kosten tijdens het consult.

×