Transgender huidtherapie

Transgender laserontharing

Transgender laserontharing
Als transgender heb je met van alles te maken, zo ook met een verandering in je beharingspatroon. Je wilt natuurlijk graag van je ongewenste haargroei af om een gladde huid te krijgen. Ook kan het nodig zijn voor een geslachtsaanpassende operatie. Definitief ontharen is de oplossing om voor altijd van je ongewenste haargroei af te zijn.

Lees hieronder verder
Transgender huidtherapie

De behandeling

Ontharen gezichtshaar

Voor een vrouw is het heel fijn om een glad gezicht zonder haargroei te hebben. Het kan confronterend zijn om je elke dag te moeten scheren. Daarnaast kan je ook last hebben van ingegroeide haartjes en scheerwondjes. Ontharen met behulp van een laser is de beste oplossing voor het effectief verwijderen van je gezichtsbeharing. Klik hier voor meer informatie over laser ontharen.

Ontharen schaamstreek

Als je een geslachtsaanpassende operatie krijgt is het van belang dat (een deel van) de schaamstreek definitief onthaard is. Als je dit niet doet, bestaat de kans dat er ingegroeide haren ontstaan aan de binnenzijde van de vagina. Als de operatie achter de rug is, is het niet meer mogelijk om de schaamstreek definitief haarvrij te krijgen. Om deze reden wordt het ontharen voor de operatie gedaan. Het beste is om zo vroeg mogelijk te beginnen met het ontharen van de schaamstreek.

Ontharen gelaat

Uiteraard is het ook mogelijk om andere delen van het lichaam, zoals de rug of borst, definitief te laten ontharen. Tijdens het eerste gratis consult beoordeelt de huidtherapeut de huid en de haargroei en stelt ze samen met jou het behandelplan op.

Kosten

Transgenderzorg wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor het vergoeden van de behandelingen heb je wel een verwijzing van je behandelend arts nodig. Het kan zijn dat je daar niet op wilt wachten en eerder wilt starten met de behandeling. In dat geval bespreken we de kosten tijdens het consult.
×