Manuele Lymfdrainage

Zwelling en vochtophoping verminderen

Lymfestelsel massage

Manuele lymfedrainage is een speciale massagetechniek. Door een zacht pompende beweging stimuleert de huidtherapeut de vochtopname en wordt het functioneren van de goede vaten bevorderd. Lymfe, ook wel weefselvocht genoemd, is een kleurloze vloeistof die vrijwel overal in het lichaam voorkomt. Het lymfestelsel is een afvoerend systeem en is een belangrijk onderdeel van het afweersysteem van het lichaam. Door specifieke handgrepen, die bestaan uit een hele zachte massage, wordt de huid heel licht aangeraakt. Door de zachte bewegingen wordt de stroming van de lymfe versterkt, waardoor de afvalstoffen en het vocht beter kunnen worden afgevoerd.

Manuele lymfedrainage is een massagemethode die in de vorige eeuw speciaal werd ontwikkeld om de werking van het lymfestelsel te bevorderen. De afvloed van lymfevocht wordt met deze methode bevordert en dit zorgt ervoor dat zwelling vermindert en het lymfestelstel weer normaal gaat functioneren. Je merkt dat je een vochtophoping onder je huid hebt als je bijvoorbeeld een kuiltje in je huid kan drukken of dat je na het afdoen van een sieraad nog lang een afdruk blijft zien. Als dit vocht langere tijd op dezelfde plek blijft kan het verharden, waardoor er chronische problemen kunnen ontstaan. Het is daarom van belang dat je op tijd behandeld wordt, zodat het vocht weer de juiste afvoerrichting vindt.

Manuele lymfedrainage is ook geschikt voor zowel voor- als nabehandeling van cosmetische ingrepen, zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie of na liposuctie. Ook is de behandeling puur medisch inzetbaar na een operatie waarbij de lymfeklieren zijn verwijderd.

Lees hieronder verder
Manuele Lymfdrainage deventer
Manuele Lymfdrainage JMH de Huidkliniek Deventer

Voor- en nabehandeling bij cosmetische ingrepen

Steeds meer plastische en cosmetische chirurgen adviseren dan ook om je te laten behandelen met manuele lymfedrainage als je een cosmetische ingreep ondergaat. Cosmetische ingrepen hebben namelijk een zichtbaar beter en sneller resultaat als deze worden gecombineerd met (meerdere) lymfedrainage behandelingen. Door manuele lymfedrainage vooraf aan een cosmetische ingreep toe te passen, worden de lymfebanen schoongemaakt en wordt het resultaat van de ingreep mooier. Na de operatie helpt manuele lymfedrainage het vocht en de afvalstoffen af te voeren, wat een sneller en mooier herstel van het weefsel geeft.

Behandelindicaties

Manuele lymfedrainage is toepasbaar bij zeer veel klachten, bijvoorbeeld bij de volgende indicaties:
  • Voor en na een cosmetische ingreep
  • Rosacea
  • Bloeduitstortingen
  • Bloedcirculatiestoornissen
  • Littekens of lymfeoedeem als gevolg van
  • bestraling of chemotherapie
  • Na het verwijderen van lymfeklieren

Kosten per behandeling

Voor de vergoeding van manuele lymfedrainage voor oedeemtherapie is een verwijzing nodig van de huisarts. Bij de meeste zorgverzekeraars is de vergoeding voor geregistreerde manuele lymfedrainage, geheel of gedeeltelijk, in het verzekeringspakket opgenomen. Bekijk je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Manuele lymfdrainage
€40
€40
30 min.
×