Manuele Lymfdrainage

Manuele Lymfdrainage: Verlichting voor je Huid en Lichaam

Bij JMH de Huidkliniek bieden we manuele lymfdrainage als een therapeutische behandeling voor je huid en lichaam. Ontdek hoe deze zachte, ritmische massage de lymfecirculatie kan verbeteren en bijdraagt aan het verminderen van vochtophoping, zwelling en ontsteking.

Zwelling en vochtophoping verminderen

Last van zwelling of vochtophoping in het gezicht? Kies dan voor een manuele lymfedrainage behandeling. Met de behandeling wordt de stroming van de lymfe versterkt waardoor afvalstoffen en vocht beter afgevoerd kunnen worden. De speciale massagetechniek die wordt gebruikt zorgt ervoor dat het lymfestelsel weer normaal gaat functioneren. 

Manuele lymfedrainage massage

Manuele lymfedrainage is een speciale massagetechniek. Door een zacht pompende beweging stimuleert de huidtherapeut de vochtopname en wordt het functioneren van de goede vaten bevorderd. Lymfe, ook wel weefselvocht genoemd, is een kleurloze vloeistof die vrijwel overal in het lichaam voorkomt. Het lymfestelsel is een afvoerend systeem en is een belangrijk onderdeel van het afweersysteem van het lichaam. Door specifieke handgrepen, die bestaan uit een hele zachte massage, wordt de huid heel licht aangeraakt. Door de zachte bewegingen wordt de stroming van de lymfe versterkt waardoor de afvalstoffen en het vocht beter kunnen worden afgevoerd.

Massagemethode

Manuele lymfedrainage is een massagemethode die in de vorige eeuw speciaal werd ontwikkeld om de werking van het lymfestelsel te bevorderen. De afvloed van lymfevocht wordt met deze methode bevordert waardoor de zwelling vermindert en het lymfestelstel weer normaal gaat functioneren. Je merkt dat je een vochtophoping onder je huid hebt als je bijvoorbeeld een kuiltje in je huid kan drukken of dat je na het afdoen van een sieraad nog lang een afdruk blijft zien. Als dit vocht langere tijd op dezelfde plek blijft kan het verharden, waardoor er chronische problemen kunnen ontstaan. Het is daarom van belang dat je op tijd behandeld wordt, zodat het vocht weer de juiste afvoerrichting vindt.

Manuele Lymfdrainage deventer
Manuele Lymfdrainage JMH de Huidkliniek Deventer

Voor- en nabehandeling bij cosmetische ingrepen

Steeds meer plastische en cosmetische chirurgen adviseren om je te laten behandelen met manuele lymfedrainage als je een cosmetische ingreep ondergaat. Cosmetische ingrepen hebben namelijk een zichtbaar beter en sneller resultaat als deze worden gecombineerd met (meerdere) lymfedrainage behandelingen. Door manuele lymfedrainage vooraf aan een cosmetische ingreep toe te passen worden de lymfebanen schoongemaakt en wordt het resultaat van de ingreep mooier. Na de operatie helpt manuele lymfedrainage het vocht en de afvalstoffen af te voeren. Dit resulteert in een sneller en mooier herstel van de weefsel.

Manuele Lymfdrainage en Oedeemtherapie: Herstel je Evenwicht

In onze oedeemtherapie wordt manuele lymfdrainage vaak gebruikt om overtollig vocht uit het lichaam af te voeren en de lymfecirculatie te verbeteren. Deze therapie is vooral nuttig bij de behandeling van lymfoedeem, een aandoening waarbij vochtophoping optreedt als gevolg van een verstoorde lymfecirculatie. Door de lymfedrainage te stimuleren, kan de oedeemtherapie helpen om zwellingen te verminderen en de algehele gezondheid van het lichaam te bevorderen.

Behandelindicaties

Manuele lymfedrainage is toepasbaar bij zeer veel klachten, bijvoorbeeld bij de volgende indicaties:
Voor en na een cosmetische ingreep
Rosacea
Bloeduitstortingen
Bloedcirculatiestoornissen
Littekens of lymfeoedeem als gevolg van
bestraling of chemotherapie
Na het verwijderen van lymfeklieren

Twijfel of deze behandeling bij jou past? Maak gebruik van onze gratis huidadvies.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Lymfedrainage?

Lymfedrainage gezicht is een manuele techniek waarbij zachte druk wordt toegepast op specifieke punten van het gezicht met behulp van de vingers of speciale apparaten. Dit helpt om de afvoer van afvalstoffen en overtollig vocht via de lymfevaten te verbeteren.

Dit kan helpen bij het verminderen van zwelling, acne, huidveroudering, rimpels en het verbeteren van de huidelasticiteit.

Lymfedrainage kan ook helpen bij het verminderen van stress en vermoeidheid in het gezicht.

De behandeling wordt vaak uitgevoerd door een gespecialiseerde therapeuten of esthetisch arts. Het is belangrijk om te overleggen met een arts of therapeut voor deze behandeling om te bepalen of lymfedrainage gezicht geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Wat is het effect van manuele lymfdrainage?

Manuele lymfedrainage is een therapeutische techniek die zich richt op het verbeteren van de afvoer van lymfe, een vochtachtige vloeistof die stoffen als afvalstoffen, overtollig vocht en afweercellen transporteert. Dit gebeurt door middel van een zachte druk/massage op specifieke punten van het lichaam.

De techniek kan worden toegepast op diverse delen van het lichaam, waaronder het gezicht, benen, armen en hals.

Manuele lymfedrainagehelpt bij:

 • Verminderen van oedeem (zwelling)
 • Verminderen van pijn
 • Verminderen van vermoeidheid
 • Verminderen van stress
 • Verminderen van huidproblemen
 • Verminderen van cellulitis
 • Verbeteren van de huidelasticiteit
 • Verbeteren van de bloedcirculatie
 • Verbeteren van de afvoer van afvalstoffen.
Wat merk je na lymfedrainage?

Na manuele lymfedrainage kan men verschillende verbeteringen ervaren zoals:

 • Een afname van zwelling (oedeem)
 • Vermindering van pijn
 • Vermindering van vermoeidheid
 • Vermindering van stress
 • Vermindering van huidproblemen
 • Vermindering van cellulitis
 • Verbetering van de huidelasticiteit
 • Verbetering van de bloedcirculatie
 • Verbetering van de afvoer van afvalstoffen

Sommige mensen kunnen ook een gevoel van ontspanning ervaren na de behandeling.

Het is belangrijk om te weten dat de resultaten van manuele lymfedrainage kunnen variëren van persoon tot persoon en dat bij sommige mensen meerdere behandelingen nodig kunnen zijn om de gewenste resultaten te bereiken.

Het is aanbevolen om te overleggen met een arts of therapeut alvorens manuele lymfedrainage te ondergaan en om te bepalen of deze behandeling geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Kan jezelf lymfdrainage doen?

Manuele lymfedrainage is een techniek die vaak uitgevoerd wordt door gespecialiseerde therapeuten of artsen.

Er zijn echter ook zelfmassage technieken die men kan leren om de lymfe afvoer te bevorderen.

Het is wel belangrijk om te overleggen met een arts of therapeut voordat men zelf lymfedrainage uitvoert, om te bepalen of deze techniek geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Is manuele lymfedrainage na een ooglidcorrectie goed?

Manuele lymfedrainage kan een effectieve behandeling zijn na een ooglidcorrectie omdat het helpt bij het verminderen van zwelling en het verbeteren van de afvoer van afvalstoffen in het gebied rond de ogen.

Het is wel aanbevolen om eerst te overleggen met je chirurg of behandelend arts, alvorens manuele lymfedrainage te ondergaan na een ooglidcorrectie. Dit is belangrijk om te bepalen of deze behandeling geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Wat is Oedeemtherapie?

Oedeemtherapie is een specifieke benadering die gericht is op het behandelen van oedeem, een aandoening waarbij overtollig vocht zich ophoopt in het lichaam. Ontdek hoe onze oedeemtherapie, inclusief manuele lymfdrainage, helpt bij het verminderen van zwellingen en het bevorderen van de lymfecirculatie om je lichaam weer in balans te brengen.

Kosten per behandeling

Voor de vergoeding van manuele lymfedrainage voor oedeemtherapie is een verwijzing nodig van de huisarts. Bij de meeste zorgverzekeraars is de vergoeding voor geregistreerde manuele lymfedrainage, geheel of gedeeltelijk, in het verzekeringspakket opgenomen. Bekijk je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Manuele lymfdrainage
€50
€50
30 min.
×