Acnelittekens

Acnelittekens behandelen

Je bent helemaal blij, want je bent eindelijk van je acne af. Geen vervelende puisten en ontstekingen meer, maar als je in de spiegel kijkt wordt je er elke dag nog aan herinnerd: acnelittekens. Dit zijn putjes, gaatjes of donkere vlekjes die maar niet weggaan. Waarschijnlijk denk je op z'n moment kom ik hier ooit nog van af? Jazeker! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het verminderen van de zichtbaarheid van deze littekens, of ze nou oud of nieuw zijn.

Lees hieronder verder
Image Skincare producten

Consult acnelittekens

Bij JMH de Huidkliniek starten we altijd met een persoonlijk consult. Er zijn verschillende vormen van acnelittekens, waardoor er niet één standaardbehandeling voor iedereen ingezet kan worden. Bij een milde vorm is een ander behandelplan nodig dan bij ernstige littekens. Door middel van een specifieke huidanalyse wordt jouw huid en de mate van de littekens vastgesteld, zodat we een persoonlijk huidplan voor jou kunnen opstellen.

Huidverzorging bij acne

Veel marketing en reclames zijn gericht op de verkoop van huidverzorgingsproducten tegen acne. Er wordt veel beloofd, zoals een snel herstel en een mooie gave huid.

Helaas hebben de producten vaak niet het gewenste effect. In het ergste geval wordt de huidbarrière zo verslechterd dat de acne juist verergerd.

Om acne te verminderen biedt IMAGE Skincare bewezen effectieve producten voor thuisgebruik.

Wetenschappelijk onderzoek, innovatieve ingrediënten en revolutionaire technologieën vormen bij deze producten de basis. Zo kun je binnen no-time de mooiste resultaten bereiken door dagelijks gebruik te maken van de juiste huidverzorging.

Veelgestelde vragen

Wat zijn acnelittekens?

Acnelittekens zijn de littekens die ontstaan op de huid na het genezen van ontstekingen die zijn veroorzaakt door acne. Ze kunnen verschijnen als kleine putjes of verheven littekens op de huid en kunnen zowel lichte als ernstige vormen van acne achterlaten. Acnelittekens zijn een veelvoorkomend probleem, vooral bij mensen met ernstige acne.

Hoe kan ik Acnelittekens behandelen?

Er zijn verschillende behandelingsmethoden voor acnelittekens, zoals chemische peeling, microdermabrasie, lasertherapie, dermal fillers en huidverstrakking. Het is belangrijk om een huidtherapeut te raadplegen voor een passende behandeling die afgestemd is op de specifieke type en ernst van de littekens. Voorkomen van nieuwe acne kan ook bijdragen aan vermindering van het aantal littekens.

Hoe vaak moet ik acnelittekens behandelen voor dat ze weg zijn?

Het is afhankelijk van de ernst van de acnelittekens en de gekozen behandelingsmethode. Sommige behandelingen zoals lasertherapie of chemische peelings kunnen meerdere sessies nodig hebben voor de gewenste resultaten, terwijl andere behandelingen zoals dermal fillers of huidverstrakking vaak in één sessie voldoende zijn. 

IS het behandelen van acne littekens pijnlijk of gevaarlijk?

Het behandelen van acnelittekens kan soms gepaard gaan met enige ongemak of pijn, afhankelijk van de gekozen behandelingsmethode. Sommige behandelingen zoals lasertherapie of chemische peelings kunnen meer ongemak veroorzaken dan andere behandelingen zoals dermal fillers of huidverstrakking. Algemeen gezien zijn de behandelingsmethoden voor acnelittekens veilig en worden uitgevoerd door een huidtherapeut. 

Wanneer ontstaan Acnelittekens?

Acnelittekens ontstaan wanneer de huid ontstoken raakt, meestal als gevolg van acne. Dit kan leiden tot verwonding van de huid, waardoor littekens achterblijven als de ontsteking geneest. Acnelittekens kunnen ontstaan na een enkele ontsteking, maar zijn vaak het gevolg van chronische of ernstige acne. Acnelittekens zijn een veelvoorkomend probleem, vooral bij mensen met ernstige acne.

Hoe werkt een Acnelitteken behandeling met skin pen?

Skinpen is een microneedling behandelmethode die werkt door het aanbrengen van kleine prikjes in de huid met een pen-vormige applicator. Dit helpt om de productie van collageen en elastine te stimuleren en de huid te verstrakken, wat kan bijdragen aan de vermindering van acnelittekens. De behandeling kan enige ongemak veroorzaken maar wordt algemeen als veilig beschouwd. Laat de behandeling altijd uitvoeren door een ervaren huidtherapeut.

Wat is het verschil tussen een TCA cross peeling en een skinpen microneelding?

Een TCA cross peeling en een skinpen microneedling zijn beide methoden die gebruikt worden om acnelittekens te behandelen. TCA cross peeling is een chemische peeling behandeling die gebruik maakt van TCA (trichloorazijnzuur) om de bovenste laag van de huid te verwijderen, waardoor nieuwe huid wordt aangemoedigd om te groeien. Skinpen microneedling daarentegen, is een mechanische peeling behandeling waarbij kleine naalden worden gebruikt om kleine prikjes in de huid te maken en zo de productie van collageen te stimuleren. Beide behandelingen zijn onder medische supervisie en moeten worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional.

Is een TCA cross peeling (chemische peeling) pijnlijk of gevaarlijk?

Een TCA cross peeling (chemische peeling) kan enige ongemak veroorzaken, zoals een branderig gevoel of roodheid van de huid. Als het wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde professional is het algemeen beschouwd als veilig. Het is wel belangrijk om een professionele behandelaar te raadplegen voor een veilige en effectieve TCA cross peeling behandeling en na de behandeling de instructies van de huidtherapeut op te volgen.

Is een Skinpen microneedling pijnlijk of gevaarlijk?

Een Skinpen microneedling behandeling kan enige ongemak of pijn veroorzaken tijdens de behandeling, afhankelijk van de gevoeligheid van de huid. Dit is in het algemeen mild en van tijdelijke aard. De behandeling wordt als veilig beschouwd wanneer het wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde professional. Volg na de behandeling altijd de instructies van de behandelaar op.

Kosten per behandeling

Consult acnelittekens
€0
€0
This is the description
Acnelittekens medische peeling TCA
€125
€125
Acnetherapie TCA Cross peeling
€75
€75
This is the description
Acnelittekens Skinpen Medische Microneedling
€175
€175
This is the description
Acnelittekens Skin Midische Microneedling 6x
€875
€875
Pakketkorting
×