definitief ontharen met een laser deventer

Huidbehandelingen in de zomer, wat is er mogelijk?

Nu we eindelijk weer van het mooie weer kunnen genieten, krijgen wij vaak de vraag of behandelingen wel door kunnen gaan. Goed nieuws: wij kunnen de meeste behandelingen gewoon uitvoeren in de zomer!

‘Kan ik in de zomer door blijven gaan met de laseronthaar behandelingen?’

Ja, zeker. In het verleden was het niet altijd mogelijk om een zongebruinde huid te laseren. Maar daar is gelukkig verandering in gekomen. Wij maken bij JMH de Huidkliniek namelijk gebruik van de Thunder MT laser. De Thunder MT laser maakt gebruik van een pigmentlaser én een vaatlaser. Dit maakt de laser geschikt voor iedere huidskleur waardoor wij ook de gebruinde huid kunnen behandelen. Wel adviseren wij altijd om 2 weken vóór een laseronthaar behandeling en 2 weken ná een laseronthaar behandeling de zon (of zonnebank) niet actief op te zoeken en de behandelde huid goed te beschermen tegen de zon met een SPF30 of hoger.

definitief ontharen met een laser deventer
Laserontharen oksels

‘Een peeling behandeling ondergaan in de zomer, kan dat?’

Bij JMH de Huidkliniek bieden wij verschillende medische peeling behandelingen aan. Deze behandelingen kunnen wij ook in de zomer uitvoeren maar passen hier de behandleing wel op aan. Zo gebruiken wij in de zomermaanden geen diepe medische peelingen waarbij de bovenste huidlaag flink gaat afschilferen, maar gebruiken wij peelingen met sterke antioxidanten. Hierbij wordt de huidbarrière juist versterkt en worden o.a. pigmentvlekken en huidveroudering tegengegaan.

Ook bij acne zijn peeling behandelingen in de zomer een echte aanrader. Door de zon wordt de huid dikker en bevat de huid meer dode huidcellen. Hierdoor is de kans groter dat talg zich gaat ophopen wat weer kan leiden tot (onderhuidse) ontstekingen en verergering van acne.

Behandeling pigmentvlekken of couperose

Wil jij je in de zomer laten behandelen voor pigmentvlekken of couperose? Dan moeten wij eerst kijken of dit mogelijk is. Of het mogelijk is hangt namelijk af van of er voldoende contrast zit tussen de huidskleur en de pigmentvlek of vaatjes. Vaak is het contrast kleiner wanneer de huid gebruind is. Dit maakt de behandeling minder effectief en risicovoller. Het is per persoon dus erg afhankelijk of we deze behandelingen kunnen uitvoeren.

Het belangrijkste advies wat we je nu alvast kunnen meegeven is: smeren, smeren en nog eens smeren! Gebruik minimaal een SPF30, smeer voldoende en herhaal dit om de 2 uur. IMAGE Skincare heeft verschillende zonbeschermingsproducten met verschillende texturen en formules. Daardoor is er voor elk huidtype en indicatie een geschikt IMAGE Skincare SPF-product!

pigment vlekker verwijderen laseren jmh de huidkliniek
Pigmentvlekken laseren

Gratis advies

Onze huidtherapeuten helpen je graag! Heb je vragen over een behandeling of wil je advies over het gebruik van de juiste producten voor jouw huid? Kom langs en krijg persoonlijk én gratis advies. Om je huid goed te kunnen beoordelen bieden we momenteel ook een (gratis) huidscan aan.

Is het advies om geen behandelingen met de Thunder MT te ondergaan in de zomer? Dan zijn er vaak genoeg andere behandelmogelijkheden, zoals een peeling of de SkinPen, die wel uitgevoerd kunnen worden in de zomer!


Boek hier je gratis consult

×