Hoe ouderdomsvlekken op handen verwijderen?

Eén van de plekken waar ouderdomsvlekken het vaakst ontstaan, zijn de handen. Ouderdomsvlekken op de handen kunnen opvallend zijn en daardoor tot cosmetische klachten leiden. Om dit te verhelpen of voorkomen, kun je ervoor kiezen om ouderdomsvlekken op de handen te laten verwijderen. Hoe deze oudersomvlekken op handen verwijderd kunnen worden, ontdek je in deze blog.

Ouderdomsvlekken handen verwijderen

Om iemand weer met vol vertrouwen de hand te kunnen schudden, kun je het besluit nemen om de ouderdomsvlekken op jouw te handen te laten verwijderen. Vroeger werden er verschillende methoden gebruikt om dit te realiseren, afhankelijk van het type ouderdomsvlek op de handen. Zo werden ouderdomsvlekken in het verleden nog regelmatig weggebrand of juist bevroren, om de kleur van de ouderdomsvlek te beperken. Hierdoor vielen de ouderdomsvlekken na de behandeling minder op, maar er bestonden ook vele risico’s die gepaard gingen met deze methoden. Zo was het mogelijk dat je van een pigmentoverschot naar een pigmentgebrek zou gaan, met witte stipjes/vlekjes als gevolg. Maar ook het ontstaan van kleine littekens was niet ongewoon. Gelukkig kunnen we tegenwoordig een effen huid op de handen realiseren, zonder deze risico’s voor lief te nemen. Dit doen we met de huidvriendelijke en veilige lasertherapie. Ouderdomsvlekken op handen verwijderen is niet de enige mogelijkheid die lasertherapie biedt. Ook ouderdomsvlekken in het gezicht verwijderen of het streven naar huidverjonging kan perfect worden gedaan met de laser. 

Ouderdomsvlek op handen

Welke soorten ouderdomsvlekken zijn er?

Ouderdomsvlekken kunnen verschillende kleuren en vormen hebben. We onderscheiden de ouderdomsvlekken in vier soorten:

1. De witte ouderdomsvlekken

Deze ouderdomsvlekken zien eruit als kleine, witte puntjes of vlekjes, die het snelst zichtbaar zullen worden op armen, benen en decolleté. Dit omdat deze delen van de huid het vaakst in de zon komen en daardoor gevoeliger zijn voor de (witte) ouderdomsvlekken.

2. Bloedblaartjes 

Als ouderdomsvlekken rood of paars van kleur zijn, dan noemen we dit ook wel bloedblaartjes. In het buitenland noemen ze de bloedblaartjes vanwege de opvallende kleur ook wel ruby spots of cherry spots. Bloedblaartjes kunnen overal op de huid voorkomen. 

3. Levervlekken 

De levervlekken zijn de ouderdomsvlekken die we in de praktijk het vaakst zien. Deze lichtbruine vlekjes worden ook wel zonnevlekken genoemd, omdat ze – net als de andere ouderdomsvlekken – sneller zullen ontstaan na veel blootstelling aan de zon. De levervlekken vallen in het gezicht en op de handen het snelst op.

4. Ouderdomswratten

De ouderdomswratten typeren zich door de opvallende vorm. Deze kan namelijk wratachtig zijn, maar ook bloemkoolvormig zijn. Doordat de ouderdomswratten tot wel enkele centimeters groot kunnen worden, leiden deze ouderdomsvlekken sneller tot cosmetische klachten.

Ouderdomsvlekken op handen verwijderen  – kosten

Heb jij slechts een enkel, klein pigmentvlekje dat je wilt laten verwijderen? Dan kan dit al vanaf € 85,00. Grootschaligere behandelingen zullen natuurlijk ook gepaard gaan met hogere kosten. Voor het verwijderen van meerdere grote ouderdomsvlekken zullen de kosten hoger liggen dan voor het verwijderen van een kleine ouderdomsvlek. Om jou een beter beeld te geven van de kosten van ouderdomsvlekken verwijdering, hebben we een overzichtelijke prijslijst opgesteld. Natuurlijk gaan we tijdens een uitgebreide intake ook samen nog even kijken naar een passende behandeling en bijbehorende kosten.

Wat is een ouderdomsvlek

Vergoeding zorgverzekeraar

Twijfel je nog over het laten verwijderen van ouderdomsvlekken op de handen? En heeft dit voornamelijk te maken met de financiële situatie? Dan raden we aan om voor de zekerheid nog eens naar jouw zorgverzekering te kijken. De kans dat jouw zorgverzekeraar bepaalde huidbehandelingen vergoedt vanuit het aanvullend pakket, wordt namelijk ieder jaar groter. Steeds meer zorgverzekeraars nemen huidtherapie op in hun pakketten en daar zijn wij als huidexperts ontzettend blij om! Ook onze kliniek biedt huidbehandelingen aan die (gedeeltelijk) vergoed kunnen worden door de zorgverzekeraar. Je kunt dus altijd even contact met ons, of met jouw zorgverzekeraar opnemen. Om zorgverzekeraars te vergelijken en mogelijkheden te ontdekken, maken we het je graag gemakkelijker met ons eigen overzicht van behandelingen en vergoedingen vanuit verschillende zorgverzekeraars.

Ben jij er klaar voor om weer met plezier naar jouw handen te kunnen kijken? Samen stellen we een plan op voor het verwijderen van de ouderdomsvlekken op jouw handen, waarbij jij je op alle vlakken prettig bij voelt. We vertellen je graag meer over de beste therapie voor jouw situatie tijdens een persoonlijk gesprek

×