Hoe oud moet je zijn voor laser ontharen?

In de huidkliniek krijgen we vaak de vraag hoe oud je moet zijn voor laser ontharen. Dit is een goede vraag, omdat leeftijd zeker invloed heeft op het effect van laser ontharen. Lees hieronder meer over de verschillende invloeden.

Leeftijd laser ontharen

Een specifieke geschikte leeftijd voor laser ontharen is niet vastgelegd. Wel weten we dat laser ontharen bij volwassenen zeer effectief is en bij jongeren (ook wel tieners) kan het effect nog wel verschillen. Dit komt onder andere doordat jongeren nog te maken hebben met hormonale veranderingen. Deze veranderingen/schommelingen in de hormonen kunnen invloed hebben op de haargroei. Dit kan betekenen dat de resultaten minder zijn omdat nieuwe haren blijven groeien. 

Daarnaast zijn wij bij JMH de Huidkliniek altijd voorzichtig met laseren bij jongeren tot 18 jaar. We vragen goedkeuring aan de ouders of voogd, zodat we zeker weten dat het een doordachte beslissing is om aan de behandeling te beginnen. 

Lees hier meer over de haargroeicyclus en wat invloed heeft op het aantal laser onthaar behandelingen die je nodig hebt. 

Hoe oud moet je zijn voor IPL?

Een andere manier om definitief van je ongewenste haargroei af te komen is IPL. IPL werkt met een ander soort licht dan een laser. Maar hoe oud moet je zijn voor IPL? Ook voor IPL wordt aangeraden om niet jonger dan de leeftijd van 18 jaar te starten. Dit heeft dezelfde redenen als bij laser ontharen: de veranderingen/schommelingen in hormonen kunnen invloed hebben op de haargroei. 

Benieuwd naar het verschil tussen IPL en laser ontharen? Lees onze blog: wat is het verschil tussen IPL en laser ontharen. 

Is laser ontharen gevaarlijk?

Laser ontharen is niet gevaarlijk wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren professional. Kies daarom altijd voor een professionele huidkliniek met de juiste apparatuur. 

Bijwerkingen 

Laser ontharen kan direct na de behandeling wel zorgen voor (lichte) roodheid en verdikking van het behandelde gebied. Het is daarom belangrijk om het behandelde gebied altijd goed in te smeren met een hydraterende crème. Daarnaast is het belangrijk om de zon te vermijden en anders de huid goed in te smeren met een zonnebrandcrème. 

Let op: bij een gespecialiseerde huidtherapeut ben je in goede handen. Ga je bij iemand in behandeling die niet gespecialiseerd is en niet overweg kan met een laser, dan ontstaat er wel een kans op huidbeschadiging. Dit kan huidbeschadiging zijn in de vorm van brandwonden, blaren en/of littekens. 

Kosten laser ontharen

De kosten van laser ontharen zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en het aantal benodigde sessies. Vaak zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig voor maximaal resultaat. Benieuwd wat voor jou de kosten zijn? Kom langs voor een gratis consult waarin wej samen kijken naar jouw wensen en een persoonlijk plan opstellen. 

We bieden losse behandelingen aan maar hebben ook voordelige pakketprijzen: prijzen laser ontharen

Welke verzekering vergoed laser ontharen?

Laser ontharen wordt door verschillende zorgverzekeraars vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Benieuwd of je in aanmerking komt voor vergoeding? Neem contact op met je zorgverzekeraar of lees de blog: vergoeding zorgverzekering 2024.

×