De voor- en nadelen van laser ontharen

Twijfel je of laser ontharen geschikt is voor jou? Wij hebben alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. Heb je vragen over een behandeling, neem dan contact met ons op, wij voorzien je graag van meer informatie.

Voordelen van laser ontharen 

Laserontharing biedt een langdurige oplossing voor ongewenste haargroei, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor velen die streven naar een gladde huid. Ben je benieuwd hoe laser ontharen werkt, lees dan onze blog over dit onderwerp.

1. Langdurige gladheid

Het eerste en misschien wel meest aantrekkelijke voordeel van laserontharing is de langdurigheid van gladheid. Na 1 laserbehandeling merk je al verschil in het aantal haren. Na de volledige behandeling hoef je nooit meer te scheren of waxen. 

2. Minder ongemak

Veel mensen vinden laserontharing comfortabeler dan alternatieven zoals waxen. Laserontharen wordt ervaren als een lichte tik op de huid. 

3. Vermindering van ingegroeide haartjes

Altijd last van ingegroeide haartjes? Laserontharing is de oplossing. De laser pakt direct het haarzakje aan waardoor haren niet meer kunnen groeien. Doei ingegroeide haren! 

4. Snel en efficiënt

Laserontharing is snel en effectief. Elke laserstraal neemt een fractie van een seconde in beslag en kan meerdere haren tegelijk behandelen. Afhankelijk van het te behandelen gebied, kan een sessie variëren van enkele minuten tot ongeveer een uur. En na 6 tot 8 behandelingen hoef je je nooit meer te scheren wat wekelijks veel tijd scheelt. 

5. Doelgerichte precisie

Wat laserontharing zo uniek maakt, is de precisie. De laserstralen richten zich specifiek op de haarzakjes, zonder de omliggende huid te beschadigen. Dit is belangrijk, niet alleen voor de effectiviteit van de behandeling, maar ook om de veiligheid van de huidbarrière te bewaken.

6. Een slimme investering: uiteindelijk kostenbesparend 

Op de lange termijn kan laserontharing een kostenbesparende keuze zijn. Denk aan alle tijd en middelen die je jaarlijks besteedt aan scheermesjes, crèmes of wax bezoeken. Met laserontharing worden deze kosten en inspanningen aanzienlijk verminderd.

7. Geschikt voor velen 

De moderne lasertherapie is voor steeds meer mensen geschikt. De beste resultaten worden (tot nu toe) nog behaald bij behandeling waar er een groot verschil is tussen haarkleur en huidskleur. Hiermee bedoelen we donkere haren en lichte huidtypen. Maar tegenwoordig zijn er ook technologieën en technieken ontwikkeld die een breder scala aan huid- en haartypes kunnen behandelen.

definitief ontharen met een laser deventer

Nadelen van laser ontharen

Laserontharing biedt voor veel mensen voordelen. Toch zijn er ook een paar nadelen waar rekening mee gehouden moet worden. Bij JMH de Huidkliniek gaan we voor de beste zorg en resultaat. Tijdens de behandelingen begeleiden we je ook in het begrijpen en voorkomen van mogelijke complicaties.   

1. (Nog) niet voor iedereen geschikt

Hoewel de technologie vooruit is gegaan, is laserontharing nog steeds niet geschikt voor iedereen. De behandeling werkt het best bij mensen met een lichtere huid en donkere haren. Mensen met een donkere huid of lichte haartjes kunnen minder duidelijke resultaten ervaren. Laat je huid en haar altijd eerst beoordelen. (button: gratis consult)

2. Kans op huidirritatie

Bij laserontharing is het doel om het haarzakje te vernietigen. Dit wordt bereikt door het blootstellen van het haarzakje aan hoge temperaturen, meestal tussen de 80 en 100 graden Celsius. Deze intense warmte is noodzakelijk voor de effectiviteit van de behandeling, maar kan ook leiden tot tijdelijke huidirritatie.

De irritatie kan zich uiten in symptomen zoals roodheid, jeuk en zwelling in het behandelde gebied. Deze bijwerkingen worden vaak als milde klachten ervaren en zijn meestal van korte duur, doorgaans maximaal 1 tot 2 dagen. De duur is afhankelijk van verschillende factoren zoals huidtype, de gevoeligheid van de huid en de intensiteit van de gebruikte laser. 

Geen zorgen! Bovenstaande huidreacties zijn onderdeel van het genezingsproces na de behandeling en geven aan dat het lichaam reageert op de intense warmte die wordt gebruikt om de haarzakjes te behandelen. 

Probeer bijwerkingen te voorkomen 

Kies altijd voor een huidtherapeut die gekwalificeerd en ervaren is met laser ontharen bij diverse huidtypes en -condities. Een deskundige huidtherapeut met de juiste certificeringen kan de behandeling nauwkeurig afstemmen op jouw individuele huidbehoeften. Dit vermindert het risico op bijwerkingen en vergroot het succes van de behandeling.

Daarnaast is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van gecertificeerde laserapparatuur. Gecertificeerde laserapparatuur voldoet aan hoge veiligheidsstandaarden en garandeert dat de behandeling niet alleen effectief, maar ook veilig is voor je huid. Het gebruik van niet-gecertificeerde of achterhaalde apparatuur kan leiden tot ongewenste complicaties, zoals huidbeschadiging of ongelijkmatige resultaten.

Naast de keuze van een bekwame professional en de juiste apparatuur, is goede nazorg belangrijk voor het herstelproces. Direct na de behandeling bevelen we aan om blootstelling aan zonlicht te vermijden op het behandelde gebied. Ook raden we aan om het behandelde gebied in te smeren met een hydraterende crème zoals Alhydran.

Huidtherapeut Deventer
×