5 redenen om juist NU te beginnen met laser ontharen

De zonnige zomerdagen zijn al even voorbij en dat betekent dat het laser seizoen officieel is geopend! Je zal wel denken waarom nu? In deze blog ga ik uitleggen waarom je juist nu met laser ontharen moet beginnen. 

Wat is laser ontharen?

Laser ontharing is een blijvende oplossing voor ongewenste haren en kan worden ingezet voor haren in het gezicht of lichaam. Bij laser ontharing worden de haarwortels met een laserstraal vernietigd. 

Photo Facial Thunder MT

Tijdens de behandeling geeft de laserstraal warmte af. Deze warmte zorgt ervoor dat de haarwortels worden vernietigd en er geen haar meer kan groeien. Om deze haarwortels op een veilige manier te vernietigen, is het belangrijk dat er gelaserd wordt met een goedgekeurde laser.  

Nooit meer scheren, harsen of epileren! Geen irritaties of ingegroeide haren. Elke vrouw of man zou zichzelf laser ontharing moeten gunnen.  Tip: Lees ook onze blog over wat laser ontharen is.

Huidtherapeut Kim

Thunder MT Laser

Bij JMH De Huidkliniek maken wij gebruik van de Thunder MT Laser. De Thunder MT Laser is een goedgekeurde Alexandrite/ Yag laser en is sneller en nauwkeuriger dan andere lasers. De Thunder MT laser pakt ook de moeilijke haren en is als een van de weinige lasers geschikt voor de donkere huid. Lees hier meer over de Thunder MT Laser.

5 redenen om juist NU te beginnen met laser ontharen

Omdat het laser seizoen officieel al even geopend is, geef ik hieronder 5 redenen waarom je vooral NU moet beginnen met laser ontharen:

1. Nu starten met laser ontharen en in de zomer genieten van het resultaat!

Om het gewenste resultaat te behalen zijn er meerdere behandelingen nodig. Dit komt omdat ook haren een groeicyclus hebben. Om het haar te kunnen vernietigen moeten ze in de groeifase zitten. In deze fase bevat de haarwortel het meeste pigment waardoor hij het makkelijkste te behandelen is. Na de groeifase is er nog een overgangsfase en rustfase. In de overgangsfase stopt het haar met groeien en verliest het pigment. Daarna komt de rustfase en valt het haar uit. De cyclus begint vervolgens weer opnieuw. In de laatste fase bevat het haar geen pigment en kan de laser het haar niet vernietigen. Om de haren in de juiste fase te behandelen zitten er tussen de behandelingen 4 tot 8 weken rust.

Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig, afhankelijk van de plaats op het lichaam, de haarkleur, haardikte en de hoeveelheid haren. Als je nu begint met behandelen ben je in de zomer al op de helft van je behandelingen. Dit betekent dat je in de zomer al grotendeels haarvrij bent!

2. Dagelijks gemak

Laser ontharen zorgt ervoor dat je niet meer dagelijks bezig hoeft te zijn met scheermesjes, ontharingscrème, wax of een epileer apparaat. Dit scheelt werk maar ook veel tijd in je dagelijkse ochtend routine. Last van dikke of ingegroeide haren? Met laser ontharen zijn deze problemen verleden tijd!

3. Vrijwel pijnloos laser ontharen

In tegenstelling tot waxen is het laseren van haren vrijwel pijnloos. Het ervaren van pijn verschilt natuurlijk per persoon. Echter werkt de laser (Thunder MT) met een koelingssysteem wat de behandeling vrijwel pijnloos maakt.

4. Vergoeding voor laserbehandelingen

Het is mogelijk dat je zorgverzekering een vergoeding biedt voor laser ontharen in het gelaat. Dit is altijd vanuit je aanvullende verzekering. Heb je nog tegoed over? Maak hier dan gebruik van voor het einde van het jaar. De voorwaarden en de vergoeding kan je teruglezen in de polis van je zorgverzekeraar.

5. Investeren in jezelf

Het jaar 2020 is een gek jaar waarin covid-19 ons leven op de kop heeft gezet. Alle maatregelen zorgen ervoor dat we zoveel mogelijk thuis blijven en dat sociale contacten worden beperkt. Veel mensen ervaren door deze maatregelen meer onrust, onzekerheid en/of eenzaamheid. Daarom is het nu de hoogste tijd om in jezelf te investeren! Pak je eeuwige onzekerheid aan of maak het leven gewoon een stukje makkelijker.

Laser ontharen bij JMH

×